Colegiul Medicilor din București: vă îndemnăm să donați sânge

Sânge
Reprezentanții Colegiului Medicilor din București îndeamnă oamenii să doneze sânge cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată anual pe 14 iunie.

În fiecare an pe 14 iunie se marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. 

“Donarea de sânge înseamnă categoric viață. Să ne gândim că pot exista în spitale acum pacienți care așteaptă intervenții chirurgicale sau care au diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol. Donarea de sânge înseamnă salvarea de vieți. Tocmai din acest motiv spunem deseori că sângele înseamnă viață - viață pentru semenii noștri sau poate chiar pentru cineva drag nouă. În anumite perioade medicii se confruntă cu deficit de sânge în diverse spitale. Vă îndemnăm să donați sânge. Sângele donat de cei a căror stare de sănătate permite donarea, salvează vieți. Donarea de sânge este o acțiune voluntară și umanitară. Avem nevoie de dvs, donatorii de sânge, pentru semenii noștri! Știați că din sângele pe care îl donați o dată ajutați medicii să salveze 3 persoane?”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, potrivit unui comunicat.

Conform sursei citate, România se află printre ultimele locuri în Europa în ceea ce privește donarea de sânge.

”Colegiul Medicilor din Municipiul București trage un semnal de alarmă și precizează că sunt situații în care intervenții chirurgicale sunt amânate din cauza lipsei de sânge. Sloganul ediției de anul acesta a campaniei globale derulată de Organizația Mondială a Sănătății este Donați sânge și țineți lumea pulsând. Astfel, Colegiul Medicilor din Municipiul București lansează un îndemn: Împreună, cei care au o stare bună de sănătate, să contribuim la creșterea cantității de sânge în unitățile spitalicești pentru cei care au probleme de sănătate!”, se mai precizează în respectivul comunicat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel