O boală tăcută și devastatoare,...
În cadrul unor cercetări de spectrometrie de masă, Richard van Breemen și Luying Chen au lucrat cu diverși furnizori biomedicali pentru a achiziționa 18 loturi de ser - despre care se presupunea că e pur - de sânge uman, reunite de la mai mulți donatori. Furnizorii biomedicali își primesc sângele de la băncile de sânge, care se apropie de data de expirare.
Toate cele 18 loturi s-au dovedit pozitive pentru cafeină. De asemenea, în multe dintre probe, cercetătorii au descoperit urme de medicamente pentru tuse și un medicament anti-anxietate. Descoperirile indică potențialul transfuziilor de sânge contaminate și sugerează, de asemenea, că sângele utilizat în cercetare nu este neapărat pur, potrivit MedicaXpress.
„Din punct de vedere al„ contaminării ”, cofeina nu este o mare îngrijorare pentru pacienți, deși poate fi un comentariu asupra societății actuale”, a spus Chen, doctorand. „Dar celelalte medicamente aflate acolo ar putea fi o problemă pentru pacienți, precum și o problemă pentru cei care facem acest tip de cercetare, deoarece este greu să obținem probe de sânge curat”.
Studiul a fost publicat în Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis.
În plus față de cofeină, cercetarea a implicat și testarea serului combinat pentru alprazolam, un medicament anti-anxietate vândut sub denumirea comercială Xanax; dextrometorfan, un supresor pentru tuse fără rețea; și tolbutamida, un medicament utilizat pentru tratarea diabetului de tip 2.
Tot serul comun nu conține tolbutamidă, dar opt probe conțineau dextrometorfan și 13 conțineau alprazolam - ceea ce înseamnă că, dacă ai nevoie vreodată de o transfuzie de sânge, șansele tale de a primi și cafeină, medicamente pentru tuse și un medicament anti-anxietate sunt destul de bune.
"Studiul te conduce în această direcție, deși fără a face o anchetă cuprinzătoare a vânzătorilor și a băncilor de sânge, nu putem decât să speculăm cât de răspândită este problema", a spus van Breemen, directorul Institutului Linus Pauling al OSU. "Un alt lucru de luat în considerare este faptul că am găsit medicamente pe care tocmai le-am căutat în validarea testului la interacțiuni medicamentoase, dar câte altele sunt acolo, care care nu au fost căutate?"
Scopul studiului realizat de Chen și van Breemen a fost testarea unei noi metode de evaluare a potențialului de interacțiuni între suplimentele alimentare botanice și metabolismul medicamentelor.
Metoda implică precipitare rapidă de proteine și cromatografie lichidă de înaltă presiune și este utilizată pentru a susține studii clinice. În studiile clinice, participanții iau un cocktail de droguri împreună cu un supliment botanic - hamei, licoare sau trifoi roșu - pentru a vedea dacă suplimentul determină metabolizarea oricărui medicament diferit decât ar face altfel.
„Botanicele conțin practic produse naturale cu activități asemănătoare medicamentelor”, a spus van Breemen. "La fel cum un medicament poate modifica enzimele care metabolizează medicamentele, la fel și produsele naturale. Poate deveni o problemă reală atunci când cineva ia un supliment botanic și se află și pe medicamente cu prescripție medicală - cum interacționează cele două? Nu este simplu sau neapărat previzibil, deci nevoia de metode pentru a căuta aceste interacțiuni. Lucrul ciudat în acest caz a fost să găsească tot sângele viciat. "
Doi donatori individuali care au acceptat să se abțină de la alimente și băuturi cofeinizate au trebuit să fie înscriși pentru ca cercetarea să poată fi finalizată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...