Coaja castraveților, medicament vindecător. Ce conține, la ce ajută și de ce să nu o mai arunci NICIODATĂ

Coaja castravetilor – FOTO: Pexels@Lo
Castraveții cu coajă sunt considerați un medicament natural pentru sănătate.

Castraveții cu coajă aduc beneficii sănătății. Nutriționiștii recomandă să consumăm castraveții cu coajă, aceasta având multe fibre.

Nutriționistul Mario Popescu a explicat la Vorbește Lumea de la Pro TV care sunt beneficiile castraveților cu coajă. Castraveții conțin vitamina K, vitamina B, cupru, potasiu, vitamina C, și mangan. Castraveții, datorită conținutului lor de polifenoli unici și alți compuși, ajută la scăderea riscului de boli cronice.

”Castraveții ar trebui să ne bucurăm perioada aceasta de ei, dar trebuie menționat că trebuie spălați foarte bine, dar consumați cu coajă.

Fie că punem în salată, fie că îi punem în smoothie-uri ar trebui consumați în salată.

Coaja conține foarte multe fibre, au peste 95% apă, asta înseamnă că ajută foarte mult la detoxifierea organismului și de asemenea la o hidratare atât intracelulară cât și extracelulară”, a spus Mario Popescu.

Vezi și: Curele de slăbire, o țintă veche de sute de ani. Medic: Nu suntem dotați cu mecanisme naturale

Castraveții recomandați pentru mai multe afecțiuni

Castraveţii au proprietăţi vindecătoare, fiind recomandaţi în indigestie, diabet, tensiune arterială oscilantă, probleme articulare şi împotriva obezităţii. Castraveții conţin în proporţie de 96,5% apă şi o cantitate infimă de substanţe proteice.

Pe de altă parte, leguma impresionează prin cantitatea generoasă de potasiu, fier, siliciu asimilabil, fosfor şi magneziu, substanţe depozitate în cea mai mare parte în coaja castravetelui.

Tot în coajă găsim şi cea mai mare parte de vitamina C, vitamina A, vitamine din complexul B şi enzime ce intervin în procesul digestiei şi al metabolismului.

Coaja castraveților, cele mai multe beneficii

Castraveţii consumaţi cu tot cu coajă conţin erepsină, o enzimă care ajută la digestia preparatelor bogate în proteine, fiind, de altfel, cele mai grele pentru stomac şi ficat. Mai mult, în cazul marilor consumatori de proteine, care adoră carnea, peştele, brânzeturile sau ouăle în alimentaţie, consumul de castraveţi previne tulburările şi bolile hepatice.

Coaja castraveţilor încurajează celulele pancreasului în a produce insulină, echilibrând glicemia prin acţiune directă.

Datorită conținutului ridicat de siliciu și magneziu, castraveții au efecte depurative, astfel contribuie la reducerea durerilor și a contracturilor musculare.

Vezi și: Selenatul de sodiu, potențial tratament împotriva demenței timpurii. În ce alimente se găsește

Nerecomandați celor cu hipertensiune

Castraveții nu sunt recomandați persoanelor care suferă de hipertensiune severă, cu ascită sau cu alte afecţiuni la care aportul de lichide în organism este limitat.

Consumul de castraveți de către aceste persoane ar trebui să fie unul moderat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel