CNSU: se prelungește starea de alertă, dar se modifică și programul restaurantelor și se ridică interdicțiile de circulație pe timpul nopții

Raed Arafat
CNSU a aprobat, azi, prelungirea stării de alertă. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, după ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Iată ce alte modificări au fost anunțate.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie. De asemenea, au fost stabilite, printre altele, eliminarea interdicţiilor de circulaţie pe timpul nopţii. Declarațiile au fost făcute de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

"La sesiunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a votat Hotărârea 112 pentru prelungirea stării de alertă şi măsurile necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID 19. Clar că situaţia noastră acum este una mai bună decât acum două-trei săptămâni, astfel, după mai multe discuţii, s-a ajuns la implementarea unor măsuri pentru următoarea perioadă care vor modifica restricţiile care au fost până la acest moment", a declarat Raed Arafat, marţi, la Palatul Victoria.

El a mai adăugat că au fost eliminate interdicțiile de circulație pe timpul nopții. 

"După cum cunoaşteţi, era limită ora 23,00, după care era circulaţia oprită pentru persoanele care nu sunt vaccinate şi nu sunt trecute prin boală, astfel, aceste interdicţii se elimină", a precizat Arafat.

De asemenea, a mai precizat el, intervalul orar de funcționare a agenților economici și a restaurantelor a fost prelungit cu o oră, astfel că vor putea rămâne deschise până la ora 22.00.

În ce privește masca, acesta nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise care nu sunt aglomerate. De asemenea, pot fi cazate în structurile de primire turistice persoanele care au un test negativ antigen sau RT-PCR. 

Cea ma importantă modificare este cea care se referă la eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022.

O altă modificare importantă se referă la permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

De asemenea, a fost anunțată permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel