CNCAV, anunţul momentului! Câţi români s-au vaccinat anti-COVID, în ultimele 24 de ore

Vaccinare
Un număr de 14.372 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 9.304 reprezentând prima doză şi 5.068 doza a doua, potrivit unei informări transmise, luni, 26 iulie, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.332.709 de doze pentru 4.951.218 de persoane, dintre care 4.799.196 au primit schema completă.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate două reacţii adverse de tip general.

De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 16.776 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.799 de tip local şi 14.977 de tip general. 

OMS: Varianta Delta este acum dominantă în Europa

 

OMS şi Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor (ECDC) au avertizat că trebuie consolidate eforturile de prevenire a răspândirii variantei.

"Varianta SARS-COV-2 Delta se mişcă rapid în toată Europa şi a devenit acum cea mai dominantă tulpină în mare parte a regiunii, pe baza noilor date", a declarat OMS Europe într-un comunicat.

OMS a precizat că noile cazuri confirmate de COVID-19 au crescut în toată Europa în ultimele patru săptămâni şi a îndemnat încă o dată ţările să-şi intensifice programele de vaccinare. OMS a cerut, de asemenea, ţărilor care au relaxat restricţiile să îmbunătăţească accesul la testarea gratuită şi să consolideze urmărirea contacţilor.

„Trebuie să rămânem vigilenţi şi să continuăm să folosim bunul simţ pentru a preveni răspândirea virusului”, a adăugat directorul ECDC, dr. Andrea Ammon. Vestea bună este că datele arată în mod clar că vaccinarea reduce semnificativ riscul de forme grace de boală şi deces”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel