Clinica de Mari Arşi din Iași funcţionează la capacitate maximă

Asa arată un pat pentru mari arși de la Secția de Arși a Spitalului Județean Sf Spiridon din Iași
Clinica de Mari Arşi din cadrul unităţii funcţionează la capacitate maximă, a arătat Managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, ec. Ioan Bârliba.

Managerul Spitalului Sf Spiridon din Iaşi, ec. Ioan Bârliba, a declarat că, în prezent, Clinica de Mari Arşi din cadrul unităţii funcţionează la capacitate maximă. El a răspuns punctual tuturor acuzaţiilor aduse de deputatul USR Emanuel Ungureanu, după ce parlamentarul a făcut o sesizare la DNA Iaşi pe numele său.

"Eu am avut nişte recomandări făcute de corpul de control, şi ţin să fac precizarea că la niciuna dintre recomandările (Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii -n.r) nu scrie că a fost vreun prejudiciu. Sunt nişte constatări cu termene pe care ni le-a dat Corpul de Control să remediem, lucru pe care l-am şi făcut. (...) Din punctul meu de vedere, aşa cum rezultă şi din raportul Corpului de Control, au fost nişte chestiuni care nu au adus prejudicii spitalului, au fost nişte corecţii pe care noi le-am făcut în timpul şi după control şi care nu au afectat în niciun fel activitatea publică a spitalului", a declarat presei managerul Spitalului Sf Spiridon, Ioan Bârliba, citat de agerpres.ro.

El a precizat că în prezent Clinica de Arsuri funcţionează la capacitate maximă.

"E adevărat, a durat o perioadă foarte lungă de timp, dar dumneavoastră, opinia publică, presa, ştiţi toate demersurile făcute în această perioadă. Lucrările efective de reparaţii şi consolidări au fost terminate în urmă cu peste doi ani, şi în toată această perioadă am făcut peste 27 de demersuri la Ministerul Sănătăţii, autorităţi locale, în vederea dotării cu dispozitive, tehnică şi aparatură medicale, care, într-un târziu au sosit de la Ministerul Sănătăţii cu bani de la Banca Mondială. Au sosit în loturi, să spun aşa, etapizat, şi montarea lor a fost etapizat. Procesele verbale de punere în funcţiune erau la fel, tot etapizate. Ca o concluzie referitor la această clinică de arsuri ar fi următoarea: clinica la ora aceasta funcţionează la capacitate maximă. Din ce am înţeles, dumnealui spune că nu funcţionează. Este un neadevăr, iar acest lucru poate fi verificat. Repet, a durat foarte mult, şi eu nu puteam să dotez din veniturile proprii această secţie cu mese de operaţie, lămpi, monitoare cu funcţii vitale, cadre speciale. Au costuri foarte mari şi licitaţia a fost făcută de Ministerul Sănătăţii. De ce s-a întârziat şi care au fost cauzele acestei dotări cu întârziere nu îmi sunt cunoscute mie", a spus Ioan Bârliba.

De asemenea, el a infirmat şi acuzaţiile privind staţia de oxigen a unităţii medicale al cărui manager este.

"Apoi făcea referire domnul respectiv la faptul că avem un stocator de oxigen. Vreau să fac o precizare, dumnealui nu ştiu ce pregătire are, dar trebuie să ştie că oxigenul este un medicament. Eu când am venit în această unitate am găsit un stocator care era în unitatea unde se depozitează oxigenul. Pe piaţă, la data respectivă, exista un singur operator. Aşadar era strâns legată furnizarea oxigenului de puritate şi specificaţiile cerute de medici. La momentul controlului, pe piaţă mai era un  furnizor de oxigen medicinal de puritate peste 98%. În momentul în care se afla controlul aici, noi eram în plină procedură de achiziţie. Atunci existau doi operatori, fireşte că am organizat procedura de licitaţie nemaidepinzând de acel unic furnizor", a explicat managerul Spitalului Sf Spiridon din Iaşi.

Ioan Bârliba a reamintit totodată că Spitalul Sf Spiridon din Iaşi a fost înfiinţat în anul 1743, cu bani din donaţii, câţiva ani mai târziu fiind recunoscut ca Epitropia Sf Spiridon. El a menţionat şi că în prezent există Fundaţia Epitropia Sf Spiridon.

În cursul acestei dimineți, deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus două plângeri penale pe numele managerilor Spitalului Universitar Sf Spiridon din Iaşi şi Institutului de Psihiatrie Socola, pentru fapte de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Managerul Ioan Bârliba este acuzat că ar fi comis mai multe fapte de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel