Zgomotul alimentar, o preocupare...
Ciupercile champignon fac parte din regnul Fungi și constituie aproximativ 90% din ciupercile consumate din întreaga lume. Agaricus bisporus poate fi recoltată în diferite stadii de maturitate. Atunci când sunt tinere și imature, sunt cunoscute sub denumirea de ciuperci albe, dacă au o culoare albă, sau ciuperci crimini, dacă au o ușoară nuanță maro.
Când sunt complet dezvoltate, sunt cunoscute sub numele de ciuperci portobello, care sunt mai mari și mai închise la culoare.
Ciupercile albe sunt cunoscute și sub numele de ciuperci de masă, comune, de buton sau champignon. Acestea au o tulpină mică, un capac neted și o aromă ușoară care se potrivește bine cu multe feluri de mâncare.
Ciupercile champignon cresc în solul compostat, printre o gamă largă de alte ciuperci și bacterii, care joacă roluri esențiale în acest proces, deoarece descompun materiile prime înainte ca ciupercile să poată crește.
Vezi și: 8 trucuri naturiste să tratezi durerea de dinți peste noapte. Sigur le ai în casă
La fel ca majoritatea ciupercilor, ciupercile albe sunt sărace în calorii, dar conțin o mulțime de nutrienți. Organismul dumneavoastră transformă vitamina D2 în forma activă a vitaminei D, de care are nevoie pentru a absorbi calciul și pentru a vă menține oasele sănătoase.
Deficitul de vitamina D poate duce la osteoporoză, defecte de mineralizare și slăbiciune musculară, provocând căderi și fracturi.
În mod similar, cercetările sugerează că ciupercile albe oferă o anumită cantitate de vitamina B12. Deoarece această vitamină este obținută de obicei din surse animale, acest lucru poate fi benefic pentru cei care urmează o dietă bazată pe plante.
În plus, ele oferă un conținut mai mare de proteine decât majoritatea legumelor, ceea ce ar fi, de asemenea, benefic dacă urmați o dietă bazată pe plante, deoarece vă pot ajuta să vă creșteți aportul de proteine, potrivit Healhline.
Ciupercile albe sunt consumate pe scară largă atât datorită valorii lor nutritive, cât și datorită gamei largi de proprietăți medicinale. Acestea au proprietăți de combatere a cancerului Se crede că în spatele proprietăților potențiale de combatere a cancerului ale ciupercilor se află mai mulți compuși antioxidanți, inclusiv polifenoli, polizaharide, ergotioneină, glutation, seleniu și vitamina C.
Acești antioxidanți ajută la combaterea efectelor nocive ale stresului oxidativ, care duce la deteriorarea celulară ce poate accelera îmbătrânirea și crește riscul de a dezvolta boli de inimă și anumite tipuri de cancer.
Principalii compuși fenolici din ciupercile albe sunt flavonoidele și acizii fenolici, care au potențialul de a acționa atât ca antioxidanți, cât și ca pro-oxidanți.
Ca antioxidanți, aceștia ajută la îmbunătățirea supraviețuirii celulelor, în timp ce ca pro-oxidanți, aceștia duc la moartea celulelor pentru a preveni creșterea tumorilor.
Mai mult, polizaharidele - unul dintre principalii compuși bioactivi ai ciupercilor albe - pot avea, de asemenea, efecte anticancerigene puternice.
Un tip specific de polizaharide este beta glucanul. Acesta stimulează sistemul imunitar să activeze macrofagele și celulele ucigașe naturale, care protejează organismul de infecții, organisme dăunătoare și boli, inclusiv de cancer.
Glutationul acționează atât ca un antioxidant, cât și ca agent de detoxifiere, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea substanțelor potențial dăunătoare străine organismului. Între timp, ergotioneina protejează ADN-ul de daunele oxidative.
În cele din urmă, vitamina C și seleniul oferă proprietăți anticancerigene care sporesc producția de celule protectoare de către sistemul dumneavoastră imunitar, inclusiv celulele ucigașe naturale, care ajută la apărarea împotriva dezvoltării cancerului.
În plus, vitamina C inhibă anumite enzime, împiedicând răspândirea cancerului.
Deși cercetările sunt încurajatoare, majoritatea studiilor s-au concentrat asupra efectelor compușilor ciupercilor albe. Niciun studiu nu a evaluat în mod specific efectele consumului de ciuperci albe asupra cancerului, așa că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a verifica aceste afirmații.
Poate promova sănătatea inimii Stresul oxidativ, inflamația și nivelurile ridicate de colesterol și trigliceride sunt strâns legate de bolile de inimă, iar conținutul de ergotioneină și beta-glucan al ciupercilor albe poate contribui la reducerea acestui risc.
Beta-glucanul este un tip de fibră solubilă care reduce nivelul colesterolului din sânge prin capacitatea sa de a forma o substanță asemănătoare unui gel atunci când este digerată. Aceasta reține apoi trigliceridele și colesterolul, împiedicând absorbția acestora.
În mod similar, cercetările sugerează că ergotioneina poate ajuta la reducerea nivelului de trigliceride după masă. Un studiu efectuat pe 10 bărbați a constatat că, consumând fie 2 lingurițe (8 grame), fie 1 lingură (16 grame) de pulbere de ciuperci ca parte a unei mese, a redus semnificativ nivelul trigliceridelor din sânge, în comparație cu grupul de control.
Cercetătorii au atribuit acest efect conținutului de ergotioneină al pulberii. În plus, ergotioneina poate ajuta la inhibarea dezvoltării plăcii arteriale, un factor de risc pentru bolile de inimă care poate duce la hipertensiune arterială și accident vascular cerebral.
Vezi și: Care este cel mai murdar loc din casă. Unde uiți să faci curățenie și este plin de bacterii
Ciupercile albe pot oferi unele beneficii suplimentare pentru sănătate, inclusiv:
Controlul zahărului din sânge. Polizaharidele din ciupercile albe pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea rezistenței la insulină. Îmbunătățirea sănătății intestinale. Polizaharidele lor acționează, de asemenea, ca prebiotice, sau hrană pentru bacteriile intestinale benefice, care ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale.
Puteți găsi ciuperci albe în diferite prezentări, cum ar fi proaspete, congelate, conservate, uscate și sub formă de pulbere. Ciupercile proaspete au un termen de valabilitate scurt, de 3-4 zile. Astfel, congelarea, punerea în conserve și uscarea sunt câteva dintre metodele folosite pentru a le prelungi durata de depozitare fără a le compromite calitatea nutritivă.
Vă puteți bucura de ciupercile proaspete și uscate gătite sau crude. Dacă doriți, puteți, de asemenea, rehidrata ciupercile uscate prin înmuiere în apă. Cu toate acestea, este posibil să doriți să gătiți soiurile congelate și conservate, deoarece textura lor s-ar putea să se fi schimbat puțin în timpul procesării.
În cele din urmă, ciupercile albe sub formă de pudră sunt utilizate în principal pentru a spori valoarea nutritivă a alimentelor, mai exact pentru a crește conținutul de proteine din produsele de patiserie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...