Circa o mie de tineri, infectați cu COVID la un festival de muzică din Olanda

Dacă stai prea mult și prea aproape de boze la un concert, auzul îți poate fi grav afectat
În jur de 1.000 de oameni s-au îmbolnăvit cu infecția COVID la un festival de muzică din Olanda.

Aproximativ 1.000 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus la un festival de muzică organizat în oraşul olandez Utrecht, iar cifra ar putea creşte, după cum au anunţat autorităţile sanitare locale. Circa 20.000 de persoane au participat la festivalul Verknipt, care s-a desfăşurat timp de două zile, în aer liber, la 3 şi 4 iulie.

În prima zi, au fost infectaţi cel puţin 448 de participanţi, iar în a doua zi alţi 516. Organizatorii s-au declarat şocaţi după publicarea, marţi seară, a rapoartelor cu privire la acest focar şi au subliniat că au respectat toate măsurile de igienă.

Persoanele care au participat la festival au trebuit să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ la coronavirus. Potrivit organizatorilor, publicul a fost controlat cu stricteţe la intrare. De asemenea, au fost stabilite intervale orare pentru a se preveni aglomerările. Olanda a ridicat iniţial aproape toate restricţiile asociate coronavirusului, începând din 26 iunie, şi a permis, de asemenea, evenimentele pe scară largă, participanţii fiind însă obligaţi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea virusului sau dovada vaccinării.

În urma unei creşteri explozive a numărului cazurilor de infectare, s-a renunţat din nou la unele măsuri de relaxare. Cel mai recent, au fost consemnate 8.000 de cazuri de infectare într-un interval de 24 de ore. Incidenţa pe şapte zile este de peste 300 de infecţii la 100.000 de locuitori. Potrivit autorităţilor sanitare olandeze, în special adolescenţii şi adulţii tineri sunt responsabili de creşterea considerabilă a numărului de infecţii.

Focarele de infecţie au fost în principal festivalurile, discotecile şi restaurantele, arată Agerpres,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel