Circa 20.000 de români morți de COVID în ultimele două luni. Dr Gabriel Diaconu: Niciodată n-am pus mai puțin preț pe viața umană ca acum

Vaccinare
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu notează pe rețelele sociale că se împlinesc îndată doi ani de când a început pandemia COVID.

Medicul Psihiatru gabriel Diaconu scrie, pe pagina sa de Facebook, o postare despre ”vaccinarea obligatorie, sau cum prostia chiar face oamenii să urle”. Îndată se fac 2 ani de când a început pandemia COVID.

”Sute de milioane de oameni au contactat virusul. Milioane de oameni au murit. Alte zeci de milioane de oameni au rămas cu sechele. Economia lumii suferă.

Lanțurile de aprovizionare sunt ori fracturate, ori îngreunate. Alianțele vechi suferă. Alianțele noi sunt ticăloase, orientate spre profit. Multe state se văd cuprinse de mișcări extremiste, fie negaționiste fie anti-vaccinale. În fața valului de radicalism, privim mulți dintre noi descumpăniți ceea ce Der Spiegel a numit ”o federație a imbecililor”. Guvernele statelor au adoptat măsuri. Măsurile au avut un impact, respectiv niște costuri. În primul an de pandemie, în lipsa unui vaccin, deciziile s-au concentrat pe ceea ce se cheamă ”cordoane sanitare”.Cordoanele sanitare au însemnat restricții de călătorie, de carantină, izolare pentru persoanele infectate, respectiv scăderea dramatică a mobilității sociale până la un punct de suspensie imobilă.

Un calcul făcut în martie 2020 arată că eficiența scăderii mobilității începe de la 80% scădere în sus. Pe termen scurt merge, pe termen lung e un dezastru”, nota medicul.

Potrivit acestuia, Austria a anunțat ”obligativitatea vaccinării anti-COVID, confruntată fiind cu o creștere masivă, alarmantă a numărului de noi cazuri de infecție”,  ”cazurile Norvegiei, Portugaliei și Israelului sunt luate drept repere pentru ”ineficiența vaccinării en masse”, dar uităm că politica lor de sănătate a permis acces egal cetățenilor la servicii medicale. În schimb mai peste tot, în rest, cu benevolat vaccinal și lașitate guvernamentale, ravagiile COVID cuprind nu doar strict ecuația boală-bolnav. Distrug infrastructură, gripează mecanismul social, împing clase întregi sociale într-un marasm existențial. Rusia închide într-un gulag de apartament vârstnicii, iar România în frunte cu Câmpeanu plimbă copiii din online în off-line, fără vreo tresărire despre sănătatea sau viitorul lor, la moment de cumpănă”.

Dr Gabriel Diaconu mai amintește că ”cea mai irosită monedă a zilelor noastre este timpul”:

”Ne aflăm mereu la doar o lună de momentul bun al izbăvirii. Să vaccinezi România, cu logistica actuală, n-ar dura mai mult de 30 de zile. Posibil mai puțin. Să faci asta de-o manieră coerentă medical nu e complicat. Să folosești, la maxim, potențialul vaccinal ne-ar pune într-o poziție privilegiată economic din toate punctele de vedere. Mai mult decât atât, suntem printre țările care au acces la vaccin, lucru tratat cu dispreț și nonșalanță de mulți actori de propagandă. Aceiași actori care, mai apoi, umblă după pastile de pe la moldoveni prin piață când mai începe vreunul să tușească. Haosul lipsei de bună guvernanță face victime în egală măsură cu coronavirusul. Pentru că neagă bolnavilor cronici dreptul la bună îngrijire. Neagă oamenilor dreptul la acces pe piața muncii, în timp ce afacere după afacere se închid. Neagă copiilor dreptul la educație, pe măsură ce pături largi din ei se de-școlarizează.

Vă pun, îmi pun întrebarea: cum ar trebui să arate, spre deosebire de COVID-19, scenariul de boală în care să vaccinăm obligatoriu? Ar trebui să fie și mai infecțios? Ar trebui să fie și mai mortal?Ar trebui să ucidă cu predilecție copii? Ar trebui să lase complicații cu adevărat monstruoase încât să vezi aievea, pe stradă urmările bolii ca în variolă sau sifilis?Ar trebui să ne pună bocancul pe grumaz rapid și rezolut, încât să rămânem cu adevărat paralizați de frică? Vi se pare că n-a fost, deja, de ajuns? De unde masochismul ăsta besmetic? Și cu ce drept, în afara recomandării medicale, s-au hotărât politicienii că ”libertate, egalitate, fraternitate” e conjunct la propunerea inversă, Că nu, nu e destul de infecțios COVID. Da, omoară etc, dar - treacă, meargă - tu stai cuminte, cetățene, și nu te vaccina.

Da, este mortal, dar noi gândim că nu-i atât de grav, fie măcar că zeci, sute de mii de-ai noștri au murit la fiecare țară. Nu, nu ucide predilect pe prunci, dar pruncii sunt un vector de transmitere. Și așa și mai departe. Ultimii treizeci și mai bine de ani ne-au făcut să devenim smintiți. Pandemia de COVID e triumful idioților, dar și al ticăloșilor. Niciodată n-am pus mai puțin preț pe viața umană ca acum. Și niciodată nu s-au dat în fapt mai rău, ca acum, guvernele lumii așa zis ”libere”, așa zis ”civilizate”. Mai are cineva curaj? Mai are cineva viziune în țara asta? Astăzi România e pe un plan de acalmie, după două luni grele cu aproape 20 de mii de morți (!!!), și încă de câteva ori pe atât alte morți prevenibile dacă medicina ar fi funcționat. Acesta nu mai e altar pentru democrație. Acesta este un templu de sacrificii umane prin care invocă tâmpiții un zeu inexistent al ploii și belșugului”.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel