Ciorba pe care să o mănânci după o zi ISTOVITOARE de muncă. Cum se prepară

Ciorba de pui are efect antiinflamator FOTO: Pixabay
Ciorbele nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Nutriționiștii le numesc cele mai complete feluri de mâncare.

Nutriționistul Wasim Nazer subliniază că ciorbele și supele conțin foarte multe elemente nutritive datorită diversității legumelor adăugate în compoziția lor. ”Pe lângă faptul că este hrănitoare, zeama - așa cum le place multora să o numească - rezolvă multe dintre problemele de digestie (constipația, în principal). De asemenea, pentru un plus de colagen, care are beneficii clare asupra articulațiilor, dar și a pielii, se recomandă ca pe lângă legume, în ciorbă să se adauge oase de vită sau carne de găină de casă cu tot cu piele. Mai mult decât atât, ceea ce ne interesează în special în această perioadă, ciorbele și supele sunt recomandate celor care vor să slăbească. De exemplu, un bol de supă de 150 de grame are între 200 - 250 de calorii”, a explicat nutriționistul pentru Spectacola.

După o zi lungă de muncă, acesta recomandă o CIORBĂ DE PUI CU LEGUME - foarte hrănitoare, cu puternic efect antiinflamator.

REȚETA: 


 500 g carne de pui
 1 ceapă
 2-3 morcovi
 1 ţelină
 1 păstârnac
 10-15 fire fasole verde
 2 ardei graşi
 3-4 roşii
 1 cana borş sau o lămâie
 1 gălbenuş
 1 legatură verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)
 sare

Cum se prepară puteți citi pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever
academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate

Crossuri externe

pixel