Cine sunt românii care vor primi a treia doză de vaccin

Vaccinare
Se discută deja despre o a treia doză de vaccin care ar fi necesară în fața valului al patrulea al pandemiei, cauzat de varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. 

Valul al patrulea al pandemiei în care predominantă este varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 ar putea face necesară o a treia doză de vaccin. Cei care vor fi primii pe listă sunt, ca și la începutul campaniei de vaccinare, persoanele cele mai vulnerabile, respectiv medicii, vârstnicii și bolnavii cronic sau vârstnicii peste 65 de ani.

Specialiștii însă vor face o analiză pe categorii de vârstă pentru a vedea gradul de imunitate înainte de doza 3. Tulpina Delta atacă cel mai mult populația tânără și nevaccinată, notează Antena 3.

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a făcut primul anunț clar privind a treia doza de vaccin anti-COVID. Potrivit acestuia, în septembrie, atunci când primele persoane vaccinate vor avea 8 luni de la rapel, se va putea administra și a 3-a doza de vaccin anti-COVID. Ceea ce înseamnă că personalul medical și cei din categoriile de risc vor primi a treia doza.

Atenție! Cei care au trecut prin boală și care s-au vaccinat anti-COVID, nu vor avea indicația de a face și a treia doza. Specialiștii spun ca în acest caz, exista suficienta imunitate.

De asemenea, în acest moment, nu se știe nici dacă a 3-a doză va fi pentru toată populația.

Ceea ce susțin însă specialiștii este că a treia doza de vaccin anti-COVID va oferi imunitate și în fata variantei Delta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel