Cine sunt primii europeni care vor primi vaccinul anti COVID-19, când va fi disponibil

Vaccin   FOTO: pixabay
Primii europeni care vor fi vaccinați împotriva COVID-19 din Uniunea Europeană sunt deja anunțați. Este vorba despre aproximativ 200 de milioane de oameni din anumite categorii, care ar urma să primească primii serul, atunci când va fi disponibil.

Un procent de 40% dintre cei 450 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene ar urma să fie vaccinați anti-COVID imediat după apariția unui ser. Acesta este planul Uniunii Europene, care a încheiat până acum înțelegeri cu patru companii care lucrează la realizarea unui vaccin, scrie Digi 24
Partenere ale Bruxellesului în acest plan, numit Europa First (Europa Prima), sunt Marea Britanie, Elveția, Norvegia și țări din Balcani.
Primii 200 de milioane de oameni care ar urma să primească vaccinul în prima fază sunt cei incluși în grupe de risc: personal medical, bătrâni, pacienți cu boli cronice, angajați din domeniul sănătății, transportului și siguranței publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel