Cine nu trebuie să mănânce roșii. Dacă ai boala asta, renunță la roșii

rosii - FOTO: Freepik@stockking
Persoanele care suferă de această problemă nu ar trebui să consume roșii. Le agravează simptomele.

Roșiile sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de acid, care poate irita mucoasa stomacului și poate accentua disconfortul asociat cu ulcerul gastric.

O roșie medie conține 12.3 miligrame de calciu, 13.5 miligrame de magneziu, 29.5 miligrame de fosfor și 292 miligrame de potasiu. În timp ce multe alimente își pierd o parte din valoarea lor nutritivă când sunt gătite, roșiile își păstrează strâns vitaminele și mineralele. Deși este un fruct sănătos care îmbunătățește orice tocăniță, paste sau sandwich grill, există încă unele situații în care roșiile ar putea fi mai bine evitate, mai ales de persoanele care suferă de ulcer gastric.

Ce favorizează apariția ulcerului gastric

Institutul Național de Diabet, Boli Digestive și Renale (NIDDK) raportează că aproximativ 1% până la 6% din americani sunt afectați de ulcere la stomac, sau ulcere peptice, care nu este același lucru cu gastrita. Din toate cauzele ulcerului gastric – sau răni care se dezvoltă în interiorul mucoasei stomacului – utilizarea de AINS sau infecția bacteriană cu H. pylori sunt cel mai adesea responsabile.

Persoanele care fumează, adulții mai în vârstă sau cei care au o istorie de ulcere peptice tind să fie mai predispuse la această afecțiune. Pentru unele persoane, ulcerul gastric poate veni cu simptome gastrointestinale neplăcute și anumite alimente pot face doar lucrurile mai rele, inclusiv roșiile.

Vezi și: Vitamina bună care poate afecta rinichii. Dr. Oana Pop: Duce la simptome neplăcute, chiar la leziuni renale. Nu exagerați

Roșiile, nerecomandate pentru persoanele cu ulcer

Roșiile cauzează arsuri la stomac în cazul persoanelor cu ulcer - FOTO: Freepik@zinchevych

Deși unii pacienți se prezintă ca asimptomatici, persoanele cu ulcere la stomac pot experimenta dureri abdominale, balonare, greață, râgâieli sau senzații de plenitudine excesivă după masă.

O acumulare de acid în tractul gastrointestinal este considerată a contribui la dezvoltarea ulcerului peptic. Alimentele cu o concentrație mare de acid adaugă în continuare la această acumulare de acid, iar roșiile sunt un astfel de aliment.

Vezi și: Cancerul pe care l-a avut Michael Douglas. Dr. Ciprian Cristescu: Fără simptome nu îți dai seama

Consumul de roșii poate crește riscul de a dezvolta ulcere la stomac în primul rând, dar pot acționa și împotriva celor dintre noi care le au deja.

Anumite medicamente pe bază de prescripție, cum ar fi inhibitorii de pompe protonice sau blocanții de H2, pot fi utilizate pentru a accelera vindecarea și a scădea producția de acid la nivelul stomacului.

Cu toate acestea, experții afirmă că produsele din roșii pot contracara efectele acestor medicamente și, în schimb, pot declanșa simptome similare cu arsura de stomac. De asemenea, intrând în categoria fructelor foarte acide pe care poate dori să le evitați sunt lămâile, grapefruitul și portocalele, potrivit AARP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel