Cinci uleiuri naturale pe care trebuie să le ai în casă

Cinci uleiuri naturale, pe care trebuie să le ai în casă. Foto: Freepick @ jcomp
Cinci uleiuri naturale sunt aliații prețioși pentru îngrijirea și frumusețea părului. Iată câteva sfaturi dacă vrei să faci diferite tratamente eficiente.

Cinci uleiuri naturale, obținute prin prelucrarea mecanică a semințelor, miezurilor și fructelor, conțin în ele un set de nutrienți fundamentali pentru îngrijirea și frumusețea părului nostru. 

Vitaminele, mineralele și proteinele din aceste uleiuri restructurează firul de păr, îl hidratează și luptă împotriva uscăciunii excesive. 

Părul creț. Cum să-l îndrepți fără placă

În plus, uleiurile vegetale cosmetice protejează și pielea prevenind apariția dermatitelor, a mătreții și a altor patologii.

Uleiurile de păr sunt și mai eficiente dacă sunt îmbogățite cu alte substanțe funcționale precum aloe vera, iaurtul, mierea.

Cinci uleiuri naturale și eficiente pentru frumusețea părului

Ulei de migdale dulci. Acest ulei este obținut din presarea la rece a migdalelor.. Uleiul de migdale dulci are proprietăți hrănitoare și hidratante asupra părului, ajutând la prevenirea vârfurilor despicate și uscarea excesivă. În plus, are proprietăți calmante care ajută  pielea sensibilă. Vă sfătuim să-l folosiți pur pe scalp și pe toată lungimea părului.

Se lasă să acționeze câteva ore și apoi părul se spală cu un șampon delicat. Poți folosi ulei de migdale dulci pe păr chiar și o dată pe săptămână și ori de câte ori simți nevoia să-ți hrănești părul. 

Genele vor fi mai groase și mai dese. Trucuri fără costuri, fără gene false

Unul este uleiul de cocos. Uleiul de cocos este un ulei foarte bogat în acizi grași. Este potrivit în special pentru persoanele cu părul uscat deoarece îl înmoaie și îl restructurează în profunzime.

Poți face o compresă combinând 10 ml de ulei de cocos cu 10 grame de unt de shea. Amestecați compoziția, adăugați 3 picături de  ulei de rozmarin. Aplicați masca pe părul uscat și lăs-o să acționeze o oră. Spală apoi părul cu un șampon neutru. Poți  repeta procedura de două sau trei ori pe lună.

Cum elimini cearcănele în doar zece minute, cu 6 produse din bucătărie

Ulei de argan. Uleiul de argan este foarte valoros deoarece este bogat în vitamine și acizi grași. Este foarte important să folosești un ulei 100% pur pentru a beneficia de toate proprietățile lui. Uleiul de argan tratează părul fragil și încrețit, înmoaie vârfurile și face părul strălucitor.

Adaugă o lingură de ulei de argan pur la o lingură de miere.

Amestecă bine și distribuie masca pe părul uscat. Lasă să acționeze, apoi spală părul în mod obișnuit. Pentru o mai mare eficacitate este indicat să folosești ulei de argan pe păr o dată pe săptămână,  cel puțin trei luni. 

Mănâncă 3 curmale pe zi și vezi ce efecte uimitoare va avea corpul tău

Uleiul de in. Uleiul din semințe de in este bogat în acid linoleic care asigură părului tău nivelul potrivit de hidratare și acționează eficient pentru a contracara fenomenul vârfurilor despicate.

Uleiul de in este, de asemenea, deosebit de util în cazul iritației pielii și al mătreții. Pregătește această mască de păr: 50 g de iaurt natural integral cu acțiune hrănitoare, 10 ml de ulei de in și 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai, care este activ ca antibacterian și antiseptic împotriva mătreții. Odată ce toate ingredientele au fost amestecate, aplică acest remediu natural pe scalp și păr până la vârfuri.

Lăsă să acționeze 45 de minute și apoi spală-te cu șamponul obișnuit. Poți face această mască hidratantă o dată pe săptămână. 

Măști de față cu miere. Cum le prepari acasă, în funcție de ten

Uleiul de susan. Uleiul de susan este un ulei foarte răspândit, este folosit pentru multe utilizări, chiar și în bucătărie datorită cantității mari de minerale, vitamine și acizi grași omega 3 și omega 6.

Uleiul de susan pe păr este extraordinar pentru că este un tonic valabil și dă strălucire si catifelare părului tern.

Te sfătuim să beneficiezi de proprietățile uleiului de susan dacă folosești des vopsea de păr. Combină 5 ml de vitamina E cu 15 ml de ulei de susan pentru a spori efectul antioxidant.

Distribuie acest ulei îmbogățit pe toată lungimea părului și lăsă-l să acționeze cel puțin o oră. La final, spălă-ți părul cu un șampon ușor. Îți recomandăm să faci acest tratament de 3 ori pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel