Cinci obiecte din casă care nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu

Cinci obiecte din casă care nu trebuie curățate cu bicarbonat de sodiu. Foto: Freepick @freepik
Cinci obiecte din casă se vor deteriora dacă sunt curățate cu bicarbonat de sodiu. Află care sunt acestea ca să nu greșești.

Bicarbonatul de sodiu este vedeta produsele de uz casnic. Economic și ecologic, bicarbonatul de sodiu este extrem de eficient pentru curățarea casei.

Datorită proprietăților sale de deodorizare, degresare și îndepărtare a petelor, bicarbonatul poate înlocui mulți detergenți chimici. Atenție! Bicarbonatul nu este lipsit de pericol și nu trebuie folosit pe toate suprafețele din casă. Cinci obiecte din casă nu trebui curățate cu bicarbonat de sodiu!

Spray-ul care nu lasă praful să se depună pe suprafețe. Cum se prepară. 8 trucuri care te scapă de praf

În ultimii ani, bicarbonatul este folosit de toate gospodinele. Dar să nu uitam că bicarbonatul este și  abraziv și poate dăuna dacă este folosit incorect. Iată câteva sfaturi valoroase de utilizare.

Bicarbonatul de sodiu este aliatul nostru pentru curățenie, la fel ca oțetul alb și lămâia. Gospodinele folosesc pudra de bicarbonat pentru a curăța, degresa și dezodoriza natural toată casa. Forța sa, însă, poate avea și consecințe urâte. Într-adevăr, latura sa abrazivă poate deteriora anumite suprafețe din casă.

Marmură și cuarț. Dacă ai podele sau blaturi din aceste materiale naturale, evită să le cureți cu bicarbonat de sodiu, deoarece există riscul de a le deteriora și păta. Partea abrazivă a acestei pulberi atacă mineralele și le deteriorează. Alege mai bine un produs specific adaptat acestor suprafețe.

Prepară detergent de casă cu săpun de Marsilia. Rețeta, pas cu pas

Sticla. Un material fragil, se poate zgâria și își pierde strălucirea și strălucirea.

Argintărie veche. Dacă se recomandă adesea să cureți argintiu cu bicarbonat de sodiu, trebuie să ai grijă când vine vorba despre obiectele vechi. Partea abrazivă a bicarbonatului le poate păta. Cel mai bine cere sfatul unui profesionist înainte de a curăța piesele frumoase.

Plite ceramice. Bicarbonatul de sodiu nu este deloc potrivit pentru întreținerea suprafețelor ceramice, deoarece le poate păta. Petele albe sunt foarte greu de îndepărtat.

Smalțul dinților. Datorită calităților sale, bicarbonatul de sodiu, te pate ajuta să-ți cureți dinții. Cu toate acestea, nu trebuie să abuzezi de această procedură, care poate deteriora smalțul dinților. Partea abrazivă  poate ataca și eroda smalțul, precum și gingiile, iar orice deteriorare este ireversibilă.

Curăță salteaua rapid și eficient. Trucul care te scapă de pete, acarieni și mirosurile urâte

Există trei tipuri de bicarbonat, care nu sunt destinate acelorași utilizări. Este important să le diferențiezi clar pentru o utilizare adecvată.

Bicarbonatul farmaceutic este destinat îngrijirii pielii și tratamentului afecțiunilor digestive precum durerile de stomac. Este făcut pentru a fi ingerat și nu prezintă niciun risc pentru sănătate. Cu toate acestea, nu abuza de el și nu depăși 10 grame pe zi. Cere  întotdeauna sfatul medicului.

Bicarbonatul alimentar se folosește în produsele de patiserie pentru a înlocui drojdia. De asemenea, poate elimina aciditatea anumitor ingrediente, cum ar fi roșiile sau îți poate fragezi carnea.

De ce să pui o lămâie în mașina de spălat. Toate gospodinele fac asta

Bicarbonatul tehnic este mai puțin pur, fiind destinat lucrărilor casnice, bricolajului sau grădinăritului. Mai presus de toate, nu-l ingera și nu-l aplica pe piele sau păr.

Deci, chiar dacă bicarbonatul de sodiu este natural și nu prezintă un pericol real, trebuie totuși folosit cu bună știință pentru a evita unele  efecte secundare nedorite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel