CHLORPHENAMINUM - prospect
14 apr, 16:20

Foto: Pixabay
CHLORPHENAMINUM - prospect. Acţiune: Antialergic antihistaminic H1 din generaţia 1, cu efect sedativ moderat şi cu efecte antimuscarinice.

CHLORPHENAMINUM - prospect

Denumirea comercială: CLORFENIRAMIN

Prezentare: Comprimate  

Indicații: În dermatologie: urticarie acută şi cronică, eczeme, dermatită atopică şi de contact, prurit, eritem solar, înţepături de insecte. În medicina internă: boala serului, edem Quincke, migrenă, colită ulceroasă, alergii medicamentoase. În oftalmologie: procese alergice oculare. În O.R.L.: rinită alergică, coriză de fân

G Ad:

Contraindicații: Hipersensibilitate la clorfenamină, insuficiență renală (IR) şi insuficiență hepatică (IH) avansată, stări depresive. La pacienţi cu risc de retenţie urinară. La pacienţi cu risc de glaucom cu unghi închis.

Atenție!: Prudenţă la pacienţii cu presiune intraoculară crescută, tulburări cardiovasculare, hipertensiune arterială (HTA), astm bronşic, la copii şi la pacienţii în vârstă. A nu se asocia cu: alcool, cu medicamentele depresive ale sistemului neervos central (SNC), cu atropina şi alte substanţe atropinice (antidepresive, antiparkinsoniene, anticolinergice, spasmolitice, disopiramidă, neuroleptice fenotiazinice). Nu este recomandată utilizarea de către femeile însărcinate şi în perioada de alăptare. Nu se recomandă şoferilor sau celor cu activităţi de precizie.

Reacții adverse: Somnolenţă, oboseală, iritaţie gastrică.

Ştiri Recomandate

România poate să vândă doze de vaccin COVID
Cum se coace un avocado verde în 2 minute și cum îl păstrezi
De ce să nu folosiți parfumuri când stați la soare
5 cele mai BUNE remedii naturale pentru sforăit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri