Chirurgul fals, reacția Grupului Monza România

Conducerea lanțului de clinici private Monza a dat explicații
După ce s-a aflat că un chirurg escroc a operat zeci de paciente în România fără a avea studii, ci doar 8 clase, prima din clinicile private unde acesta a activat vine cu explicații.

Grupul Monza România anunță că are „toată deschiderea" față de „investigația care îl privește pe Matteo Politi".

A prezentat „actele necesare"

„Grupul Monza se declară parte lezată în acest context și a inițiat demersurile judiciare necesare împotriva lui Matteo Politi. Acesta a solicitat o colaborare, în decembrie 2018, cu Grupul Monza, pentru o intervenție chirugicală a unei paciente a lui Matteo Politi. În vederea acestei colaborări, Matteo Politi a prezentat actele necesare, inclusiv parafa de medic eliberată de Direcția de Sănătate Publică", se arată în poziția oficială a Monza.

A operat o singură pacientă 

Mi mult, reprezentanții lanțului de clinici private subliniază că a fost doar o singură intervenție.

„Menționăm că a fost realizată o singură intervenție chirurgicală. Intervenția chirurgicală a avut loc la Centrul Medical Monza, în luna decembrie 2018, pentru o pacientă căreia Matteo Politi îi oferise, în prealabil, consultație preoperatorie într-o altă instituție medicală. Niciun alt pacient al Grupului Monza nu a fost consultat sau operat de către Matteo Politi. Întreaga echipă a Grupului Monza România va lucra în strânsă legătură cu toate instituțiile implicate în ancheta referitoare acestui caz. Până la această colaborare punctuală, din decembrie 2018, Matteo Politi nu a mai avut nicio altă colaborare cu Grupul Monza (din Italia sau din România)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel