China cere pacienților vindecați de coronavirus să doneze eșantioane de plasmă

Coronavirus, China
Autoritățile sanitare chineze au cerut luni pacienților vindecați de coronavirus să doneze sânge, din care medicii vor să extragă eșantioane de plasmă care să fie utilizate pentru îngrijirea bolnavilor aflați încă în stare gravă.

Laboratoarele farmaceutice sunt angajate într-o cursă contra cronometru pentru a crea un tratament și un vaccin împotriva acestui coronavirus care a infectat deja 71.812 persoane și a ucis 1.775 de oameni în China. Dintre cazurile infectate, 11.391 de acoenți s-au vindecat.

Plasma foștilor pacienți care au fost infectați cu COVID-19 conține anticorpi ce ar putea să ducă la reducerea sarcinii virale în organismele bolnavilor grav afectați de acest virus, a declarat într-o informare pentru presă un reprezentant al Comisiei naționale pentru sănătate.

„Aș vrea să le cer acelora care s-au vindecat deja să doneze plasmă. Acționând astfel, ei vor readuce speranța în sufletele bolnavilor care sunt încă afectați", a declarat Guo Yanhong, conform unor surse citate de Agerpres.

Unsprezece pacienți spitalizați în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei, au primit transfuzii cu plasmă săptămâna trecută, a precizat Sun Yanrong, expertă la Centrul biologic din cadrul Ministerului Științei și Tehnologiilor.

„Unul dintre ei s-a întors deja la el acasă, un altul a putut să se ridice din pat și să meargă, iar celalți sunt pe cale de a se vindeca", a precizat ea.
Acest apel intervine la o zi după anunțarea de către un laborator de stat a unor rezultate pozitive în urma unor teste clinice efectuate într-un spital din Wuhan.

China National Biotec Group a precizat într-un mesaj publicat pe rețeaua online WeChat că bolnavii care au primit transfuzii cu plasmă au beneficiat „de o ameliorare a stării lor de sănătate în 24 de ore".

„Teste clinice au arătat că transfuziile de plasmă (prelevată de la bolnavi vindecați) sunt eficiente și lipsite de periculozitate", a adăugat Sun Yanrong.

Donatorii vor fi testați pentru a verifica dacă nu pot transmite virusul, a precizat Wang Guiqiang, director de serviciu la Peking University First Hospital.

„Doar plasma va fi prelevată. Celelalte componente ale sângelui, inclusiv globulele roșii și plachetele, vor fi restituite donatorilor", a adăugat aceeași expertă chineză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel