China blochează intrarea în țară a persoanelor care vin din Belgia şi Marea Britanie
05 noi 2020, 11:02

Măsuri de siguranță în aeroporturi
China blochează accesul vizitatorilor care vin din Marea Britanie sau Belgia, din cauza pandemiei.

China blochează accesul vizitatorilor care vin din Marea Britanie sau Belgia, din cauza epidemiei. De asemenea, înăsprește regulile de acces pe teritoriul său pentru alte câteva ţări. Virusul pandemic este stopat, în mare măsură, în China. Ţara şi-a închis practic graniţele la sfârşitul lunii martie şi a redus drastic zborurile internaţionale, dar şi-a deschis prudent porţile în ultimele luni. Însă potrivit unui comunicat publicat miercuri pe site-ul Ambasadei Chinei la Londra, guvernul anunţă că "a decis să suspende temporar intrarea cetăţenilor non-chinezi prezenţi în Regatul Unit", chiar dacă aceştia sunt titulari de vize sau permise de şedere în China. "Această suspendare este o măsură temporară necesară prin situaţia actuală a COVID-19", se precizează în comunicatul citat de Agerpres.
Un anunţ similar apare în limba chineză pe site-ul Ambasadei Chinei în Belgia.
Regatul Unit este una dintre ţările cele mai afectate de coronavirus, cu peste un milion de contaminări, inclusiv aproape 48.000 de decese.
Pe lângă Marea Britanie şi Belgia, mai multe ambasade chineze din ţări precum Franţa, Statele Unite, Germania, Singapore şi Canada au anunţat o înăsprire a măsurilor de acces pe teritoriul chinez.
Vizitatorii, chinezi sau străini, din aceste ţări trebuie să prezinte acum două teste de depistare (serologic şi PCR) efectuate în cele două zile premergătoare îmbarcării, pentru a fi validate de ambasada chineză în ţara în care se află.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Alexandru Arșinel a MURIT

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?