Chifteluțe la cuptor, fragede și suculente. O rețetă absolut delicioasă, cu gust UNIC

Dacă vrei să iei o pauză de la preparatele din carne, chifteluțele mănăstirești sunt opțiunea perfectă.

Așa cum le spune și numele, chifteluțele mănăstirești sunt preparate de maici și călugări, care, de regulă, nu mănâncă preparate ce conțin carne. 

Ingrediente

500 g fasole boabe
2-3 feli de pâine
150 g orez
150 ml ulei
2 cepe
5-6 căței de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
2 frunze de dafin
mărar
pătrunjel
50 g făină
sare
cimbru 

Mod de preparare

Pune boabele de fasole la fiert. Adaugă morcovul, păstârnacul și ceapa, apoi frunzele de dafin. Condimentează cu sare și piper, amestecă bine compoziția. 

După ce legumele au fiert bine, scoate-le din oală și pune-le într-un bol. Adaugă feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbrul, mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt. Amestecă bine toate ingredientele, apoi dă întreaga compoziție prin mașina de tocat.

Cu mâna formează chiftele, dă-le prin făină, apoi așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și bagă-le la cuptor 30-35 de minute, la 200 C.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel