Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Cherimoya este un fruct cu aromă de căpșuni, papaya, ananas și banane. Pulpa sa este atât de fragedă, dulce și cremoasă încât este folosită pentru a face înghețată sau, pur și simplu, este consumată congelată. Cât de util este acest fruct? Care este cel mai bun mod de a-l folosi?
Cherimoya conține vitaminele E, K, C si grupa B, acizi organici, zinc, fosfor, potasiu, mangan, fier, fibre alimentare, carbohidrați, antioxidanți, flavonoide, catechine.
Acest fruct elimină deșeurile și toxinele din organism, îmbunătățește starea de spirit și te ajută să faci față mai rapid stresului.
De asemenea, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer, normalizează tensiunea arterială, ameliorează inflamația și îmbunătățește funcția intestinală. Acest fruct este bun pentru păr și piele.
Ce ar trebui să-ți amintești atunci când consumi cherimoya? În primul rând, fructul are semințe toxice. Nu pot fi consumate, deoarece toxina annonacin paralizează sistemul nervos. În al doilea rând, nu se recomandă utilizarea acestui fruct dacă ai diabet și alergii.
Fructele coapte trebuie să aibă o culoare uniformă verde sau galben-verde, o coajă întreagă fără deteriorare, o suprafață umezită și o tulpină scurtă.
Poți păstra fructele timp de 3-4 zile la o temperatură nu mai mică de 8 grade. Adică nu trebuie să păstrezi cherimoya în frigider, deoarece pielea se va întuneca. Cel mai bine este să înfășori cherimoya cu prosoape de hârtie.
De obicei, fructele puse în vânzare nu sunt complet coapte, dar, după o zi la temperatura camerei, vor ajunge la consistența necesară. Dacă cherimoya este prea coaptă, atunci nu va avea niciun gust.
Acest fruct conține multe substanțe valoroase care au un efect benefic asupra stării pielii și părului. Enzima catalaza, care face parte din compoziția fructului, favorizează întinerirea, netezind ridurile fine. Lipaza elimină excesul de ulei de pe piele și promovează exfolierea blândă a particulelor moarte de piele.
Măștile din acest fruct sunt folosite pentru a scăpa de petele de vârstă, riduri fine și semnele de oboseală. Ele ajută la albirea pielii, reda elasticitatea și netezimea acesteia.
Este suficient să adaugi suc de lămâie sau miere în pulpa fructului. Masca trebuie aplicată pe față pentru 10-15 minute. Apoi clătește cu apă caldă.
Cele două fructe care scad riscul de diabet. Sunt pline de antioxidanți. Se consumă înainte de masă
În ceea ce privește părul, cherimoya restabilește pigmentul natural de colorare. Prin urmare, fructele pot fi folosite dacă dorești să păstrezi mai mult timp culoarea naturală a părului. Și totul din cauza cuprului, care face parte din compoziția fructului. În plus, cherimoya întărește părul.
Pregătirea unei măști de păr este foarte ușoară. Este necesar să combini pulpa fructului cu o linguriță de miere și una de suc de lămâie. Aplică masca rezultată pe păr și acoperă capul cu o folie de plastic și un prosop. Păstrează masca o jumătate de oră, apoi clătește părul cu apă caldă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...