Cezariana. Ce beneficii poate aduce pe termen lung

Tăierea cu întârziere a cordonului ombilical are beneficii asupra sănătății bebelușului
Nașterea prin cezariană comportă unele riscuri și presupune un timp mai lung de refacere decât o naștere normală. Cu toate acestea, specialiștii au descoperit că femeile care nasc prin cezariană au mai puțin probleme de incontinență urinară, mai târziu.

Nașterea prin cezariană poate însemna o perioadă de recuperare mai lungă după nașterea bebelușului, dar este mai puțin probabi ca, mai târziu, să aveți nevoie să „vă încrucișați picioarele” atunci când o să tușiți sau o să strănutați.

Un studiu efectuat în JAMA a constatat că femeile care au născut primul copil prin cezariană au avut jumătate din riscul de a dezvolta incontinență urinară de stres (care cauzează scurgeri de urină la tuse sau strănut) sau vezică hiperactivă, în comparație cu femeile care au născut normal atunci când au devenit prima dată mame, scrie Harvard Health Publishing.

Constatarea s-a bazat pe informația despre prima naștere pentru mai mult de 1.500 de femei. Dintre acestea, 778 au făcut cezariană și 565 au avut o naștere normală. Restul de 185 au avut o naștere în care medicul a trebuit să utilizeze forceps sau alt dispozitiv pentru a ajuta nașterea.

Risc mai mic de prolaps al organelor pelvine

Cercetătorii au urmărit femeile timp de până la nouă ani pentru a determina dacă au dezvoltat tulburări la podeaua pelviană (un grup de mușchi,  ligamente și membrane solide care susține vaginul, vezica și rectul).

Când aceste structuri sunt slăbite sau rănite, o femeie poate prezenta incontinență urinară, durere și alte probleme.

Pe lângă faptul că au o incidență scăzută a incontinenței de stres și a vezicii urinare hiperactive, femeile care au avut cezariană au avut de asemenea un risc de 70% mai mic de a prezenta prolapsul de organe pelvine, comparativ cu grupul care a născut normal.

În această stare, cervixul și uterul coboară din cavitatea pelviană în spațiul vaginal.

Este important să rețineți că afecțiunile pelvisului sunt tratabile. Exercițiile pot ajuta la întărirea mușchilor pentru a scădea unele simptome, iar medicația și chirurgia sunt alte opțiuni de tratament.

Articolul original poate fi găsit AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel