Certificatul digital UE privind COVID, recunoscut în 33 țări din afara UE

Certificat Covid     Photo by Olya Kobruseva from Pexels
Nu mai puțin de 33 de țări și teritorii din afara Uniunii Europene recunosc certificatul digital privind COVID-19. De asemenea, certificatele din aceste țări or fi recunoscute în UE.

Până în prezent, 33 țări (și teritorii) din afara Uniunii Europene au aderat la sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID.

Este vorba de: Albania, Andorra, Armenia, Cabo Verde, El Salvador, Insulele Feroe, Georgia, Israel, Islanda, Liban, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Norvegia, Panama, San Marino, Serbia, Singapore, Elveția, Taiwan, Thailanda, Tunisia, Togo, Turcia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Uruguay, Statul Cetății Vaticanului, potrivit RO Vaccinare.

Certificatele COVID eliberate în aceste 33 țări (și teritorii) sunt acceptate în UE în aceleași condiții ca și certificatul digital al UE privind COVID. În mod similar, certificatul digital al UE privind COVID este acceptat de cele 33 țări.

Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play și App Store pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android sau IOS.

Aplicația Check DCC este disponibilă și pe dispozitivele cu sisteme de operare IOS și în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel