Certificatul european COVID-19 emis deja în 17 țări. În România încă nu

Condiții de călătorie în străinătate
Certificatul european COVID este emis deja în 17 țări ale Uniunii Europene, dar și țări din afara acestui spațiu. România încă nu. 

Certificatul european care facilitează călătoriile prin Uniunea Europeană celor vaccinați, testați sau vindecați de COVID (în ultimele 6 luni), a fost emis deja în 17 țări.

Statele membre ale UE sunt obligate să înceapă să elibereze primele certificate în termen de șase săptămâni după 1 iulie, când intră în vigoare Regulamentul privind certificatul digital COVID al UE.

Finlanda, Ungaria și Malta sunt încă în faza de testare, în România însă încă nu. Islanda este singurul membru al spațiului Schengen, din afara UE, care a început să elibereze certificatul, iar Liechtenstein, Elveția și Norvegia sunt, de asemenea, gata din punct de vedere tehnic să ia aceeași măsură.

Certificatul își propune să faciliteze circulația sigură și liberă în Europa, în timpul pandemiei, prin scutirea deținătorilor de restricțiile de călătorie, cum ar fi carantina, notează Antena3.

Lucrările tehnice pentru acesta au fost finalizate la 1 iunie, iar regulamentul a fost semnat la o ceremonie oficială din 14 iunie. Regulamentul se va aplica timp de 12 luni.

Țările care au emis deja certificatele sunt:

-Austria
-Belgia
-Bulgaria
-Croația
-Cehia
-Danemarca
-Estonia
-Germania
-Grecia 
-Letonia 
-Lituania 
-Luxemburg 
-Polonia 
-Portugalia 
-Spania 
-Italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel