Cercetătorii, ADEVĂRUL despre vaccinarea celor care au fost deja infectați cu COVID-19

Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring
Cercetătorii au analizat dacă cei care au fost deja infectați cu COVID-19 ar trebui să primească cele două doze de vaccin sau nu. Rezultatul lor este surprinzător.

Vaccinul Pfizer și Moderna necesită două doze administrate, la un interval de câteva săptămâni. Dar un refoliu tot mai mare de cercetători este de acord acum că o singură doză din oricare dintre vaccinuri va genera un răspuns imun suficient, în rândul persoanelor care au avut deja coronavirusul.

Oferirea celei de-a doua doze, sugerează cercetările, este în esență o risipă a unei doze ce poate fi inoculată unei alte persoane.

„Pentru cei care au fost infectați și recuperați, adică zeci de milioane de oameni, vor avea nevoie doar de o singură administrare, ceea ce va face ca vaccinul să meargă și mai departe”, a declarat pentru Insider dr. James Hildreth, președintele Meharry Medical College.

Hildreth a făcut parte din comitetul consultativ al Food and Drug Administration, care a recomandat toate cele trei vaccinuri autorizate împotriva coronavirusului în SUA. Al treilea, de la Johnson & Johnson, este un vaccin unic, astfel încât persoanele care au avut COVID-19 ar primi o singură doză, indiferent dacă au fost sau nu infectați.

Noile cercetări susțin strategia one-shot

Odată ce o persoană a avut COVID-19, sistemul său imunitar ar trebui să recunoască virusul, dacă acesta invadează din nou organismul. Deci, atunci când un vaccin stimulează organismul să înceapă să producă din nou anticorpi, este logic ca sistemul imunitar să aibă o apărare mai puternică și mai rapidă, notează sciencealert.com.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel