Cercetarea cancerului, ”o victimă pe termen lung al COVID”. Reacția experților

Experții susțin că pandemia COVID a afectat considerabil cercetările în domeniul cancerului.

Deși unele studii pe teme de cancer au revenit la normal, experții susțin că cercetarea cancerului va fi ”o victimă pe termen lung a virusului”, potrivit nbcnews.com. În martie, când Europa și SUA se confruntau cu infecția COVID-19, un studiu al Cancer Research Institute din New York a arătat că doar aproximativ 14% din studiile clinice efectuate de instituții recrutează noi pacienți la niveluri regulate. Respectivul studiu a evidențiat că cel puțin 200 de studii oncologice intervenționale au fost suspendate între mijlocul lunii martie și începutul lunii aprilie.

”Va fi foarte dificil să se măsoare impactul pe care aceste perturbări îl vor avea asupra progresului medicinii și asupra vieții pacienților în lunile și anii următori”, susțin cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel