Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor: tulpina Delta a infecției COVID va deveni predominantă

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, organismul european echivalent al CDC din SUA, susține că tulpina Delta a infecției COVID va deveni dominantă în Europa.

Reprezentanții Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) au declarat că tulpina Delta a infecției COVID va deveni dominantă în Europa. Aceștia vorbesc de o proporție de 90% din cazurile noi de COVID-19 în Uniunea Europeană până la sfârşitul lunii august.

„Pe baza avantajului estimat de transmisie a variantei Delta și utilizând prognozele de modelare, 70% din noile infecții cu SARS-CoV-2 sunt proiectate să fie cauzate de această variantă în UE / SEE până la începutul lui august și 90% până la finalul lui august”, se arată în comunicatul transmis miercuri de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. (...) Pe baza estimărilor în ce privește capacitatea de transmiterea a variantei Delta și folosind modele de prognoze, 70% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 urmează să fie generate de această mutație în UE și Spațiul Economic European până la începutul lui august”, susțin cei de la ECDC.

Dircetorul general al programului de urgențe al OMS, dr Mike Ryan, consideră că tulpina Delta a COVID are potențialul să fie ”mai letală”. Acesta a mai precizat că liderii mondiali şi oficialii din sectorul sănătăţii publice pot ajuta la protejarea persoanelor cele mai vulnerabile prin donarea şi distribuirea de vaccinuri pentru Covid-19, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel