Centru de Excelență în Telemedicină, lansat de FDA
22 oct 2020 / 10:43

Inteligența artificială a reușit să identifice un nou antibiotic
Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a dat publicității că va lansa un Centru de Excelență în Telemedicină ca să susțină și promoveze beneficiile tehnologiei digitale în medicină. 

Reprezentanții Administraţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) au declarat că vor lansa un Centru de Excelență în Telemedicină. Astfel, instituția americană urmărește să stimuleze dezvoltarea dispozitivelor mobile, a software-ului ca dispozitiv medical, a accesoriilor portabile inteligente, utilizate ca dispozitive medicale și a altor tehnologii.

”Înființarea Centrului de Excelență în Telemedicină face parte din eforturile FDA de a se asigura că în SUA sunt dezvoltate și evaluate cât mai rapid cele mai inovatoare tehnologii din domeniul medicinei digitale”, a declarat comisarul FDA, Stephen M. Hahn. Centrul va consilia și susține activitățile de promovare a celor mai bune practici și reinventarea monitorizării prin telemedicină, desfășurate în cadrul FDA, potrivit unui comunicat.

Primul director al Centrului este Bakul Patel, liderul operațiunilor normative și științifice ale serviciilor de sănătate de la FDA. Hahn a adăugat că anunțul marchează următoarea etapă în aplicarea unei abordări complexe a tehnologiei în domeniul sănătății digitale, astfel încât pacienții să fie mai bine informați, iar cadrele medicale să aibă la dispoziție noi metode de prevenție și diagnostic precoce al bolilor cu potențial letal, dar și pentru a gestiona afecțiunile cronice prin intermediul serviciilor de telemedicină. Totodată, Centrul va sprijini furnizorii interesați să ofere pacienților tehnologii digitale de sănătate de înaltă calitate, oferind expertiză centralizată și servind ca resursă pentru tehnologii și politici de telemedicină.

G Ad:

Ştiri Recomandate

12 probleme de sănătate pe care le poți avea dacă stai prea mult pe scaun
4 zodii slabe mental și instabile
Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Ziua Națională a Transplantului
EXCLUSIV
Ziua Națională a Transplantului la Academia de Sănătate
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
3 alimentare care sporesc concentrarea
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri