Celulita, adevărata cauza principală. Produsul din bucătărie care te scapă de ea. Marinescu: Sunt persoane mai plinuțe care sunt fabuloase, o explozie de energie pozitivă

Celulita - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Care e cauza principală a celulitei și cum putem s-o prevenim? Care e produsul din bucătărie care ne ajută să scăpăm de celulită.

Într-adevăr, celulita și vergeturile sunt cele mai căutate topice pe Google în ceea ce privește îngrijirea corpului și o să vă spun un punct de vedere total personal. Cred că este minunat să ne îngrijim și sunt pro a face lucruri spre a ne simți bine, dar cred că este foarte mult speculat faptul că modelul de frumusețe trebuie să fie foarte slab și foarte tonic și perfect. 

Pentru că în viața reală nu există Photoshop și în viața reală nu poți să arăți ca vedetele de pe coperțile revistelor, deși poate ne-am dori. Mai mult decât atât, trăim într-o eră foarte digitalizată, în care orice postare o ai, o poți retușa în așa fel încât să arăți fabulos. 

Din punctul meu de vedere este minunat să ne simțim foarte bine în pielea noastră, pentru că sunt persoane mai plinuțe, persoane care nu au formele perfecte, dar care sunt fabuloase și care sunt o explozie de lumină, de bucurie și de energie pozitivă și cred că acesta este, de fapt, lucrul către care ar trebui să tindem, pentru că felul în care ne simțim și ne vedem noi este reflexia pe care o văd cei din jurul nostru.

Și da, e minunat să ne îngrijim, e minunat să facem câte ceva pentru noi, să facem constant lucruri care să ne bucure și să ne aducă un ajutor în a arăta mai bine, dar nu asta este esența din punctul meu de vedere", a declarat Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermato-cosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, pentru DC Medical.

Iodura de potasiu. De ce persoanele peste 40 de ani nu pot lua. Farmacist: A venit și ne-a spus - știu de ce nu ne lasă și pe noi, că am trecut prin Cernobîl și suntem deja radiați

Care e cauza principală a celulitei și cum putem s-o prevenim?

 

"Cauza principală a celulitei este cea hormonală și fluctuația de greutate. O să vă spun, sunt persoane care fac sport, sport de performanță și totuși au celulită. Ea vine din cauza unui cumul de factori:

- alimentație nesănătoasă,

- cauze hormonale

- stres

- poluare.

Celulita face parte din viața noastră. E foarte puțin probabil să nu avem celulită și e foarte important să ne acordăm timpi în plus stabilind exact ce mâncăm, să aducem ceva verde în plus în alimentația noastră, să aducem uleiuri bune care să dreneze partea grasă din depozitele de grăsime și foarte, foarte important e clar să facem mișcare.

La fel de important e să avem parte de masaje, pentru că masajul este ceea ce ne ajută să drenăm surplusul gras și de celulită din zonele cu probleme.

Zonele cu probleme sunt:

- coapsele interne

- coapsele externe

- fesele

- gambele uneori

- brațele, din păcate, care au depozite uneori nejustificate de celulită", a mai spus Ioana Marinescu. 

Produsul din bucătărie care te scapă de celulită

Folfirinox, tratamentul care crește cu 5 ani viața pacientului cu cancer. Adina Croitoru și Irinel Popescu: Mi se pare foarte încurajator

"Primul și cel mai important lucru este să facem scrub-uri. Scrub-urile, în funcție de tipul de piele și de zona aplicată o să stimuleze micro-circulația. Stimulând micro-circulația au calitatea de a netezi epiderma, de a stimula colageneza, de a readuce viață acolo unde masăm și facem scrub. Eu recomand să cumpărăm o mănușă de lufă, de la orice supermarket și să aplicăm un polish de corp sau zaț de cafea, să masăm zonele cu probleme astfel încât scrub-ul și masajul să ducă la drenajul respectivelor depozite de celulită sau depozite grase.

După ce am făcut respectivul scrub, e foarte important să dămm active care să ajute la drenarea respectivelor depozite nedorite. 

Auto-masajul, acasă, facem duș, facem scrub. Am văzut niște tehnici cu niște instrumente din bucătărie, cu un făcăleț de exemplu. Credeți-mă, rezultatele sunt foarte bune, ca și masajul cu bețe de bambus", a conchis Ioana Marinescu.

Vezi mai multe în video:

"Celulita NU este o condiție a persoanelor cu kilograme în plus". Ingredientul care te scapă de ea. Marinescu: Rezultate foarte rapide și bune

 

"Celulita nu este neapărat o condiție a persoanelor cu kilograme în plus, ci e o condiție a tuturor persoanelor, chiar persoane foarte slabe, chiar persoane care fac sport care pot să aibă celulită.

Celulita are o condiție hormonală și una alimentară și, evident, una sedentară. Dar, în general, pentru că așa cum am spus, sunt și persoane care fac mișcare și pot să aibă celulită, ea ar trebui luată foarte în serios, pentru că în momentul în care lași să se agraveze sau să se permanentizeze depozitele de grăsime și aspectul de coajă de portocală, pielea o să-și revină din ce în ce mai greu. Și atunci, pentru zonele cu celulită, care poate să fie pe coapse, între coapse, pe fese, poate să fie pe brațe, pentru zonele respective e foarte important să folosim produse dedicate, produse care să aibe active care chiar să stimuleze drenajul celulitei.

Recomandarea mea este ca dacă avem timp și dacă putem, să facem măcar de 2 ori pe lună o ședință de masaj la cineva care chiar se pricepe în sensul acesta, pentru că sunt terapeuți foarte pricepuți mai nou, care maseajă aceste zone.

Pentru celulită, noi avem un ulei care e foarte, foarte dorit, pentru că are rezultate foarte rapide și bune. E un ulei care are ca extract principal scorțișoara, care drenează și topește zonele de celulită. Poate fi combinat cu crema pentru celulită, dar, în general, e foarte preferat pentru masaj", a spus Ioana Marinescu într-o altă emisiune a DC Medical.

"Putem să ne luăm 10 minute seara sau dimineața"

 

Întrebată dacă sunt eficiente și dacă le folosim noi, acasă, prin auto-masaj, Ioana Marinescu a spus: "absolut da. Este minunat dacă reușim să ne dedicăm câteva minute în fiecare seară sau în fiecare dimineață, dar cred că mai confortabil e seara și să ne auto-masăm. E unul dintre cele mai bune lucruri pe care putem să ni le oferim. Putem să ne luăm 10 minute. Sunt mișcări de drenaj și am văzut că se găsesc tot felul de instrumente cu care poți să te automasezi. Pentru celulită e ok să masezi zonele respective. Dacă facem acest gen de auto-masaj, rezultatele vor fi tare, tare bune".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel