Celule canceroase, distruse de un virus: cum explică oamenii de știință

Celulele umane. FOTO: pexels.com
Oamenii de știință de la City of Hope au dezvoltat un virus capabil să distrugă celulele canceroase. 

Descoperirea lor ar putea îmbunătăți într-o zi capacitatea sistemului imunitar de a eradica tumorile la pacienții cu cancer de colon, potrivit unui nou studiu publicat în Molecular Cancer Therapeutics, un jurnal al Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului.
Cercetarea preclinică este un prim pas pentru a arăta că virusul oncolitic CF33 dezvoltat de City poate viza tumorile greu de tratat care „încătușează” sistemul imunitar și împiedică celulele T să activeze sistemul imunitar pentru a ucide celulele canceroase. Mai precis, cercetătorii au demonstrat în modelele de șoareci că CF33 pare să crească expresia PD-L1 în celulele tumorale și le determină să moară într-un mod care stimulează un aflux de celule imune activate.
"CF33 este un virus sigur, inovator dezvoltat de City of Hope, care poate deveni un pion important,datorită capacității sale de a recruta și activa celulele imune", a declarat Susanne Warner, oncolog chirurgical la City of Hope și autor principal al studiului. „Virusul nostru oncolitic antrenează sistemul imunitar pentru a viza o anumită celulă canceroasă. Modelele preclinice arată că un tratament combinat al virusului oncolitic CF33 cu inhibarea punctului de control anti-PD-L1 duce la imunitate anti-tumorală de durată, adică dacă o celulă canceroasă similară încearcă vreodată să crească din nou, sistemul imunitar va fi gata să o oprească. "
Cancerul colorectal este a treia cauză de decese cauzate de cancer în Statele Unite și se așteaptă să provoace 53.200 de decese în 2020, potrivit Societății Americane a Cancerului. Cercetătorii din Orașul Speranței sunt entuziasmați de potențialul CF33 de a îmbunătăți tratamentul cancerului de colon și subliniază că CF33 a fost eficient preclinic împotriva unei largi varietăți de tipuri de cancer.

Yuman Fong, MD, catedra de familie Sangiacomo în oncologie chirurgicală din City of Hope și echipa sa au creat virusul oncolitic CF33 și se așteaptă să deschidă un studiu clinic pentru a testa siguranța acestui tratament la pacienții umani în 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel