Celule canceroase, distruse cu nanoparticule. E nevoie doar de o injecție

Cancerul de piele
Un nou tratament pentru cancerul de piele ar putea fi disponibil, după ce cercetătorii de la Yale au dezvoltat o substanță ce conține nanoparticule, ce este injectată direct în tumoră. Tratamentul este dedicat cancerului de piele.

Cercetătorii din Yale dezvoltă un tratament pentru cancerul de piele care implică injectarea de nanoparticule în tumoră, uciderea celulelor canceroase, ca o alternativă potențială la intervenția chirurgicală.
Rezultatele sunt publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences.
„Pentru o mulțime de pacienți, tratarea cancerului de piele este mult mai implicată decât ar fi dacă ar exista o modalitate de a le trata eficient cu o procedură simplă, cum ar fi o injecție”, a spus dr. Michael Girardi, profesor și vicepreședinte de dermatologie la Yale Facultatea de Medicină și autor principal al studiului. „Acesta a fost întotdeauna un graal sfânt în dermatologie - pentru a găsi o modalitate mai simplă de a trata cancerele de piele, cum ar fi carcinomul cu celule bazale și carcinomul cu celule scuamoase”.
Pentru tratament, tumorile sunt injectate cu nanoparticule pe bază de polimeri care poartă un agent de chimioterapie. Cheia succesului tratamentului este că nanoparticulele sunt bioadezive - adică se leagă de tumori și rămân atașate suficient de mult timp pentru a distruge un număr semnificativ de celule canceroase.
„Când ne injectăm nanoparticulele într-o tumoare, se dovedește că sunt reținute foarte bine în acea tumoare”, a declarat co-autorul Mark Saltzman, profesor de inginerie biomedicală, inginerie chimică și de mediu al Fundației Goizueta și profesor de fiziologie. „Se acumulează și se leagă de matricea tumorală, astfel încât o singură injecție durează foarte mult timp - particulele rămân acolo și eliberează încet compușii. Ai nevoie de asta pentru a scăpa de leziune.”

Efecte remarcabile

Pentru comparație, același medicament a fost injectat în mod liber în tumorile modelelor de control fără nanoparticule. Ei au descoperit că tumorile au fost semnificativ mai reduse atunci când medicamentele au fost livrate de nanoparticule.
De asemenea, esențial pentru terapie este că tratamentul poate fi combinat cu un agent care stimulează sistemul imunitar al organismului.
„Eu numesc fenomenul„ ucide și emoționează ”, a spus Girardi. „Nu doriți să ucideți celulele și să le lăsați acolo, doriți să stimulați sistemul imunitar pentru a curăța mizeria și, de asemenea, să reacționați împotriva celulelor care s-ar putea să nu fi fost ucise direct. Deci este un atac în două direcții asupra cancerului."
În multe cazuri, eliminarea tumorilor cu o injecție ar putea elimina necesitatea unei intervenții chirurgicale, au spus cercetătorii. De asemenea, poate evita potențialele infecții ale rănilor și alte complicații. În plus, unii pacienți cu alte afecțiuni medicale sunt candidați săraci pentru operație.

Tratament mai rapid

O terapie pe bază de injecție ar însemna, de asemenea, că pacienții ar putea avea mai multe tumori tratate într-o singură vizită.
„În aceste studii, am făcut doar o singură injecție și așa am vrea să funcționeze clinic”, a spus Saltzman. "Mergi la un dermatolog, ei văd o leziune și o injectează, iar aceasta a dispărut și nu trebuie să te întorci.”
Laboratorul Saltzman, specializat în nanoparticule, a lucrat pentru a optimiza capacitatea particulelor de a transporta medicamente pentru a livra cât mai mult agent de chimioterapie într-o singură doză posibil. Deoarece conținutul nanoparticulelor rămâne la locul tumorii, sistemul de livrare permite utilizarea unor medicamente deosebit de puternice. Chimioterapia convențională afectează întregul corp și poate avea efecte secundare severe, astfel încât toxicitatea medicamentelor este mai limitată.
Girardi și Saltzman colaborează cu compania de start-up Stradefy Biosciences Inc., care intenționează să promoveze dezvoltarea preclinică a tehnologiei și apoi să efectueze studii clinice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel