Celine Dion își amână turneul european pentru 2023, din motive medicale: Fac tot ce ţine de mine

Celine Dion FOTO Captura video @ Facebook Celine Dion
Cu lacrimi în ochi, Celine Dion le-a mulțumit fanilor pentru mesajele de încurajare. 

Celine Dion a anunțat, vineri, o nouă amânare a turneului european din seria ”Courage World Tour" pentru anul 2023, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă. Celebra artistă canadiană suferă de distrofie musculară, o afecțiune ce poate apărea în orice moment al vieții și care determină slăbirea graduală a mușchilor scheletici. Această afecțiune este una genetică. 

”Iată-ne din nou. Îmi pare atât de rău că trebuie să schimb încă o dată datele turneului meu din Europa; prima dată s-a întâmplat din cauza pandemiei, acum din cauza sănătăţii mele. Vestea bună este că mă simt puţin mai bine... dar încă mi se întâmplă să am spasme și îmi ia mai mult să mă recuperez. Pentru a fi pe scenă, trebuie să mă aflu în cea mai bună formă fizică a mea. Şi, ca să fiu sinceră, abia aştept asta, dar nu sunt deocamdată complet pregătită. Fac tot ce ţine de mine pentru a reveni 100% şi să urc din nou pe scenă, pentru că meritaţi acest lucru”, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, celebra artistă, pe contul său de socializare.

De altfel, canadianca a ținut să le mulțumească fanilor pentru mesajele de încurajare pe care i le-au transmis în toată această perioadă. ”Sper să vă văd curând. Până atunci, să aveți grijă de voi. Vă iubesc foarte mult”, și-a încheiat mesajul, pe care la transmis, ca de obicei, în franceză și engleză.

Celine Dion, transformată COMPLET din cauza BOLII. Ce este distrofia musculară: Țineți minte numele, pentru că nu-mi veți uita niciodată vocea!

Celine Dion a împlinit pe 30 martie vârsta de 54 de ani, însă aniversarea sa din acest an a fost una tristă, departe de public, departe de scenă, din cauza bolii care a transformat-o complet.

Celine Dion a avut o carieră răsunătoare, fiind una dintre cele mai mari cântărețe ale lumii, însă acum, ea se confruntă cu grave probleme de sănătate, iar vestea a fost dată chiar de către echipa ei la începutul anului.

De ce boală suferă Celine Dion

Celebra cântăreață a ajuns să cântărească doar 40 de kilogram și a ajuns să arate îngrijorător, iar concertele sale au fost fie anulate, fie amânate.

Celine Dion a anunțat că își va petrece primăvara la recuperare și finalul turneului "Courage" o să fie anulat deoarece boala nu îi permite să revină pe scenă.

”Speram cu adevărat să fiu pregătită să urc pe scenă acum, dar constat că trebuie să fiu mai răbdătoare şi să urmez recomandările medicilor mei”, a scris Celine Dion pe rețelele de socializare.

Concertul lui Celine Dion, programat în România pentru 29 iulie 2020, amânat din cauza pandemiei pe 6 mai 2021, apoi pentru 11 iunie 2022, a fost reprogramat pe 11 iunie 2023, pe Arena Națională.

Ce este degenerescența musculară sau distrofia musculară

De origine genetică, această afecțiune poate apărea în orice moment al vieții, în copilărie sau mult mai târziu. În general, boala se caracterizează prin dificultatea progresivă și apoi absența totală a mișcărilor spontane ale mușchilor picioarelor și brațelor, ceea ce duce inevitabil la incapacitatea de deplasare.

Există peste 150 de tipuri de boli musculare degenerative care au funcții diferite; totuși, aproape toate încep cu aceleași simptome ușoare, care, dacă nu sunt detectate, se agravează în timp, scrie sympa-com.

Degenerarea musculară poate apărea la orice vârstă. Se caracterizează prin slăbiciune progresivă a mușchilor corpului. Aceștia se atrofiază încetul cu încetul pierzându-și astfel volumul și forța... Persoana afectată își pierde apoi capacitatea de a efectua mișcări, apoi de a se mișca.

Pot fi afectați și alți mușchi, cum ar fi inima, rezultând complicații cardiace sau respiratorii. La vârstnici apar tulburări oculare, cum ar fi cataracta. Citește mai mult AICI.

Vezi și: AFAZIA lui Bruce Willis, cauzată de AVC sau TUMORI? Corneliu Toader rupe tăcerea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel