Cele trei substanțe nutritive care scad trigliceridele

Vă întrebați cum să scădeți nivelul trigliceridelor? Elementele nutritive discutate aici - pe un suport științific solid - pot funcționa eficient pentru a scădea trigliceridele în mod natural.  

Dacă ați descoperit că aveți un nivel trigliceride ridicat, este important să aflați cum să le reduceți. Cum scad trigliceridele? Sunt disponibile o serie de moduri, dar aproape întotdeauna ar trebui să începeți folosind trei dintre cele mai cercetate terapii naturale: acizi grași omega-3, fibre și niacină, despre care vom discuta mai detaliat mai jos, notează Unversity Health News

În primul rând, un cuvânt despre trigliceride în general. Colesterolul ridicat a primit, de ani buni, cea mai mare parte a atenției din partea experților în sănătatea inimii. Recent, însă, oamenii de știință au descoperit că a avea trigliceride ridicate este un indicator mult mai semnificativ al bolilor cardiovasculare decât colesterolul total. De fapt, a avea trigliceride ridicate vă poate tripla riscul de boli cardiace și accident vascular cerebral, chiar dacă aveți un nivel scăzut de colesterol.

Ce sunt trigliceridele?

Trigliceridele sunt un tip de grăsime care se găsește în sângele tău, care sunt de fapt necesare pentru o sănătate bună. Sunt importante pentru că îți furnizează energie corpului. Dar atunci când nivelurile de trigliceride devin prea mari, corpul tău începe să le depoziteze sub formă de grăsime - și riscul de boli de inimă crește. Așadar, primul pas este să învățați cum să scădeați trigliceridele.

Un simplu test de sânge va determina nivelul de trigliceride. Iată intervalele de trigliceride, cu unități de măsurare date în miligrame pe decilitru (mg / dL):

Normal este mai mic de 150.
Borderline-maxim este de 150 până la 199.
Valoarea maximă este de 200 până la 499.
Extrem de mare este de 500 sau mai mare.

Deci, cum puteți scădea trigliceridele în mod natural?

O dietă sănătoasă pentru trigliceride ar trebui să includă o combinație de alimente cu nutrienți specifici, inclusiv cele bogate în antioxidanți, precum merișoarele. Și până când veți învăța cum să scădeți trigliceridele sub 150 mg / dL, este posibil să doriți, de asemenea, să vă măriți dieta cu suplimente nutriționale care oferă niveluri terapeutice ale acelorași nutrienți. Consumul de ceai este un alt obicei benefic pentru reducerea trigliceridelor.

Cel mai important, asigurați-vă că următorul trio de nutrienți cheie se află în dieta dvs.

1. Acizi grași Omega-3

Un studiu publicat în Journal of the American College of Nutrition a concluzionat că acizii grași omega-3 pot reduce trigliceridele la pacienții cu boală coronariană (CAD). Sardinele, somonul, semințele de in și nucile sunt surse alimentare excelente de acizi grași omega-3.

2. Fibră

Studiile arată că fibrele dietetice scăzute sunt frecvente într-o dietă cu trigliceride ridicate. Deci, dacă aceasta este o reflectare a scorului de colesterol, aportul crescut de fibre este obligatoriu în scăderea trigliceridelor. Recomandarea actuală pentru fibre este de aproximativ 25-30 de grame pe zi. Din păcate, americanul mediu mănâncă aproximativ 10-12 grame de fibre în fiecare zi. (Nu este de mirare că suntem bolnavi!)

Sursele bune de fibre includ fasolea, fulgii de ovăz, mere, banane, pere, verdeață și cartofi dulci.

3. Niacina

Niacina - vitamina B3 - nu numai că reduce trigliceridele și colesterolul LDL, dar crește și nivelul HDL („bun"). Niacina lucrează în ficat afectând producția de grăsimi din sânge. Este atât de bine cercetat, iar dovezile pentru utilizarea acestuia pentru a trata colesterolul ridicat sunt atât de puternice încât a devenit un tratament normal acceptat. Ca atare, este recomandat de Programul Național de Educație a Colesterolului , care este gestionat de Institutele Naționale de Sănătate și de divizia sa Națională de inimă, plămân și sânge.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel