Cele mai sănătoase două supe. Le-ai mâncat, dar habar nu aveai. De ce să nu mai pui niciodată smântână în supă sau ciorbă

Cele mai sanatoase doua supe - Foto: Freepick @chandlervid85
Care sunt cele mai sănătoase supe și de ce trebuie să începi să le mănânci. Unde ai greșit până acum când ai făcut supă sau ciorbă.

Supa este exact ceea ce aveți nevoie dacă vreți o mâncare sănătoasă sau o masă caldă. Savurarea unui bol de supă poate fi o modalitate ușoară, rapidă și gustoasă de a adăuga mai mulți nutrienți în dietă.

Ei bine, deși poate fi un fel de mâncare foarte versatil și aromat, nu toate supele sunt la fel de sănătoase precum ați crede.

VEZI ȘI: Sechela ciudată și inexplicabilă post-COVID, descoperită într-un nou studiu. 80% dintre pacienți au pățit asta. Legătura cu Parkinson și demența

Ce face ca supa să fie sănătoasă?

Atunci când este preparată cu ingredientele potrivite, supa poate fi un fel de mâncare cu adevărat sănătos, cu multiple beneficii nutriționale.

Supele preparate cu bulion pe bază de oase, legume sau carne oferă vitamine, minerale și substanțe nutritive, cum ar fi colagenul și oferă o aromă deosebită, menținând la minimum grăsimile și caloriile adăugate.

Mai mult, consumul de supă este o modalitate ușoară și gustoasă de a vă crește aportul de legume.

Cu toate acestea, un aport ridicat de legume este asociat cu un risc redus de creștere în greutate, care este un factor de risc pentru bolile cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Există anumite ingrediente la care trebuie să fiți atenți atunci când faceți supă. De exemplu, agenții de îngroșare și condimentele pot crește conținutul de calorii și sodiu al supei și o pot transforma într-o masă oarecum nesănătoasă.

Supa, beneficii pentru sănătate

- Supa vă poate ajuta să vă gestionați greutatea

Potrivit studiilor, aportul zilnic de calorii tinde să fie mai mic în cazul persoanelor care mănâncă supă, iar supa poate reduce foamea și poate crește starea de sațietate.

- Supa vă menține hidratat

Apa este esențială pentru sănătate, iar aportul total de apă poate proveni din apa de băut, din apa din băuturi sau din apa din alimente, așa cum este cazul supei, fructelor și legumelor.

Nu toate supele sunt sănătoase. Ce să pui în supă ca să fie sănătoasă

VEZI ȘI: Boala pe care o au mulți fără să știe. Fii atent la asta când îți iei pulsul. Semnul simplu care-ți arată dacă ai o problemă: Mulți vin direct cu AVC

La fel cum alegerea unor ingrediente bogate în nutrienți va duce la o supă sănătoasă, unele ingrediente folosite pentru a îmbunătăți textura sau gustul pot produce un fel de mâncare nesănătoasă pe care ați putea dori să o consumați mai rar.

- Agenții de îngroșare

Unele dintre cele mai populare ingrediente folosite pentru a îngroșa supele includ laptele integral, smântâna grasă, smântâna de cocos, amidonul de porumb, pâinea, brânza, gălbenușurile de ou sau amestecul de unt și făină.

În cantități mici, aceste ingrediente pot face parte dintr-un stil de viață sănătos, dar de cantitățile folosite în supele pe bază de smântână trebuie să vă feriți.

Consumul unor cantități mari de alimente cu densitate energetică ridicată poate duce la creșterea în greutate.

Dacă doriți să îmbunătățiți textura supei fără agenți de îngroșare, puteți adăuga iaurt sau piure de leguminoase, cum ar fi fasolea, năutul sau lintea. În acest fel, vei îmbunătăți și mai mult profilul nutrițional al supei tale.

- Conținutul de sodiu

Alte tipuri de supă la care ar trebui să fiți atenți sunt supele instant și cele la conservă, care sunt adesea încărcate cu sodiu.

Consumul ridicat de sodiu este asociat cu tensiunea arterială ridicată, un factor de risc pentru bolile de inimă și de rinichi, precum și cu accidentul vascular cerebral.

În timp ce adăugarea de sare este cea mai obișnuită modalitate de a îmbunătăți gustul unui fel de mâncare, vă puteți baza și pe condimente precum oregano, usturoi, busuioc sau pudră de ceapă pentru a vă îmbunătăți supa, menținând-o în același timp pe partea sănătoasă.

Care sunt cele mai sănătoase supe și ce beneficii au


- Supa de roșii

Beneficiile pentru sănătate ale supei de roșii provin în principal din licopen, pigmentul antioxidant care conferă roșiilor culoarea roșie.

Licopenul este un antioxidant care ajută la combaterea efectelor negative ale radicalilor liberi din corpul dumneavoastră. Nivelurile ridicate de radicali liberi au fost legate de dezvoltarea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul de tip 2.

Cercetările sugerează, de asemenea, că poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, la îmbunătățirea fertilității masculine și a sănătății inimii și la scăderea riscului anumitor tipuri de cancer.

Deși există o mulțime de supe de roșii gata de consum disponibile în comerț, unele pot veni cu ingrediente nedorite, cum ar fi agenți de îngroșare, grăsimi adăugate și zahăr.

Realizarea unei versiuni de casă a supei de roșii preferate este simplă și vă va permite să renunțați la aceste ingrediente, ceea ce, cel mai probabil, va îmbunătăți calitatea nutritivă a acesteia.

- Supă de pui cu tăiței

Supa de pui cu tăiței este o preferată a americanilor și se pretinde adesea că este un remediu pentru gripă. De fapt, un studiu mai vechi a determinat că vă poate ajuta să vă ușurați nasul înfundat.

Cu toate acestea, versiunile la conservă tind să fie foarte bogate în sodiu, care este un factor de risc pentru hipertensiune arterială la persoanele sensibile la sarea din alimentație.

Fiind un ingredient bogat în proteine, puiul va crește conținutul de proteine al mesei dumneavoastră - un nutrient adesea neglijat în supele pe bază de legume.

VEZI ȘI: Holter EKG: ce este, cum se utilizează. Ce trebuie să faci dacă ai un Holter. Stoicescu: Mulți poartă ceasuri inteligente. Sunt extrem de utile și aprobate pentru identificarea bolii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel