Cele mai murdare obiecte din casă. Cum scăpați de germeni

Tort  FOTO: Pixabay
Zilnic folosim mulțime de obiecte. Multe dintre ele, la care nici nu ne-am gândi, sunt pline de germeni.

Obiecte, germeni. Telefonul mobil, tastatura laptopului, buretele de vase, jucăriile pentru câini sunt doar câteva dintre cele mai murdare obiecte pe care le atingem zilnic. Experții webmd ne sfătuiesc cum să scăpăm de germeni ca să nu ne îmbolnăvim. Aceștia au întocmit o listă cu cele mai mizerabile obiecye pe care le atingem zilnic:

Telefonul mobil - este cu tine peste tot, chiar și în baie. De aceea poate fi de până la 10 ori mai murdar decât un scaun de toaletă. Ar putea avea E. coli pe ea, o bacterie care duce la diaree și crampe de stomac. Poate trăi ore întregi pe o suprafață caldă ca telefonul. Soluția: spălați-vă mâinile cu săpun.

Telecomanda - toată lumea o atinge și atunci când nu e în mâinile cuiva, se află fie pe podea, fie printre pernele canapelei. Curățați-o cu șervețele antibacteriene de fiecare dată.

Tastatura computerului - mâncați peste ea la serviciu, copiii își șterg nasul în timp ce joacă jocul lor preferat, pisica sare peste ea după ce a fost în litiera. De aceea, nu este de mirare că este plină de germeni. Pentru a o curăța: opriți computerul, scuturați tastatura ca să iasă firimiturile, apoi ștergeți-o.

Buretele de bucătărie - este lucrul cel mai murdar din casa ta deoarece este umed, absorbant și frecați mâncarea și murdăria cu el tot timpul. Înlocuiți-l când începe să miroasă.

Suportul pentru periuța de dinți – Deși pasta de dinți ucide germenii, mulți dintre ei se lipesc de peri și se scurg pe suport. Curățați-l des.

Jucării pentru câini - ați auzit probabil că gura unui câine este mai curată decât a unui om, însă patrupedul nu are mai puțini germeni, ci doar alții. De fiecare dată când se joacă cu o jucărie nu transferă doar bacteriile, ci creează un loc umed lipicios pentru ca alți germeni să prospere. Curățați jucăriile de cauciuc cu mâna sau în mașina de spălat vase.

Bani - cercetătorii au descoperit că majoritatea banilor sunt acoperite cu circa 3.000 de tipuri de bacterii. Unele țări imprimă bani pe plastic, dar SUA nu au făcut încă acest pas. Până când nu avem o opțiune mai curată, spălați-vă după ce atingeți bancnotele.

Lenjerie - credeți că o rotire rapidă în mașină de spălat și uscător va face lucrurile curate? Spălați lucrurile precum lenjeria la cald, folosiți înălbitor atunci când puteți și nu săriți peste programul de uscare al mașinii de spălat.

ATM-ul - oamenii de știință din New York au găsit pe tastele ATM-ului microbi rămași din alimente precum peștele și puiul, bacteriile provenite din plantele putrede, produsele lactate și mucegaiul legat de produsele de copt stricate. Nu există o diferență între ATM-urile din interior sau exterior.

Tortul de la zilele de naștere – Suflatul în lumânări este distractiv, dar lăsați-l doar pe sărbătorit. Toți cei care suflă pe tort trimit germeni. Un studiu arată că a crescut numărul de bacterii de pe suprafața tortului cu 1.400%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel