Cele mai frecvente simptome care rămân și 8 luni după ce te-ai vindecat de COVID ușor

Aproximativ 1 din 10 persoane au prezentat cel puțin un simptom moderat până la sever care le-a afectat negativ calitatea vieții și la 8 luni după ce s-au vindecat de o variantă ușoară de COVID-19. 

Pierderea mirosului, pierderea gustului, respirația scurtată și oboseala sunt cele mai frecvente patru simptome pe care oamenii le-au raportat la 8 luni după un caz ușor și simptomatic de infecție COVID-19, arată un nou studiu (link direct studiu).

„Chiar dacă sunteți tânăr și anterior erai perfect sănătos, o infecție ușoară cu COVID-19 poate avea consecințe pe termen lung”, a declarat autorul senior dr Charlotte Thålin, de la Departamentul de științe clinice de la Spitalul Danderyd al Institutului Karolinska din Stockholm, Suedia.

Thålin și colegii ei au urmărit experiențele legate de COVID-19 ale mai mult de 1.000 de lucrători din domeniul sănătății din Suedia, în ultimul an, și și-au publicat cele mai recente rezultate în JAMA, jurnalul Asociației Medicale Americane.

Cercetătorii nu au descoperit nicio afectare a problemelor cognitive - inclusiv memoria sau concentrarea - pe care alții le-au legat de ceea ce este adesea numit LONG COVID-19 (COVID pe termen lung). De asemenea, cercetătorii nu au observat un risc crescut de simptome pe termen lung după cazuri asimptomatice de COVID-19.

Cercetările anterioare au descoperit simptome severe pe termen lung, inclusiv palpitații cardiace și tulburări neurologice, în rândul persoanelor spitalizate cu COVID-19. Absența acestor simptome mai severe după COVID-19 ușor este „liniștitoare”, a spus Thålin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel