Cele mai frecvente boli cronice la copii. Dr Gabriela Ion: “sursa”o reprezintă tubul digestiv
28 sep 2020 / 11:51

Bebeluș
Dr. Gabriela Ion, șef de lucrări UMF “Carol Davila” București, medic primar pediatrie Spitalul Grigore Alexandrescu din București și doctor în Științe Medicale, a vorbit despre cele mai frecvente boli cronice  la copii. 

Printre cele mai frecvente boli cronice la copii se numără obezitatea, diabetul, bolile autoimune sau bolile inflamatorii intestinale, care deseori sunt cauzate de inflamații cronice digestive sau extradigestive.


 “Trebuie să înțelegem cât mai multe despre cauză, despre alimentația copilului, compoziția și echilibrul florei intestinale, efortul fizic și contextul genetic. Putem să ajungem să analizăm inclusiv alimentația mamei în sarcină pentru a înțelege cauza și efectul” a explicat Dr. Ion Gabriela.

identificarea cauzelor 

Obezitatea reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de boală cronică, mai ales în pediatrie. Începe în primii ani de viață și este strâns legată de  alimentația mamei din timpul sarcinii, nașterea prin cezariană sau perioada de alăptare. 

 “În urmă cu 2.400 de ani, Hipocrate spunea că toate bolile încep în intestin şi, iată că astăzi, putem aduce argumente ştiinţifice care demonstrează că într-adevăr “sursa” multor boli cronice o reprezintă tubul digestiv” a completat dna dr. Gabriela Ion. 

 

Ştiri Recomandate

Trucul bunicii pentru respirație proaspătă tot timpul
Argila: o minune pentru sănătate și frumusețe
OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinopharm
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri