Cele mai bune vitamine: cum să le alegi corect

Cele mai bune vitamine: cum să le alegi corect. Foto: Freepick @8photo
Cele mai bune vitamine sunt cele pe care organismul le ia din fructe, legume, pește, nuci și carne. Însă în farmacii sunt zeci de complexe de vitamine.

Fiecare dintre noi se confruntă, în mod regulat, cu o deficiență de vitamine și minerale. Rafturile farmaciilor sunt, însă, pline cu produse utile. Dar ce complex de vitamine să alegi este o adevărată provocare. 

Cele mai bune vitamine sunt cele care au un grad ridicat de biodisponibilitate (adică conțin componente-conductori ai substanțelor utile). Vitaminele complet sintetice, de regulă, sunt slab absorbite de organism. Vitaminele mixte sunt mai eficiente, deoarece majoritatea ingredientelor din compoziție sunt de origine sintetică, unele sunt în formă naturală. De exemplu, vitamina A sub formă de betacaroten. Cele mai avansate sunt vitaminele naturale sau fermentate.  

10 alimente bogate în proteine. Care sunt beneficiile acestora și care este doza recomandată

Complexele de vitamine, care includ diverse vitamine în combinație cu substanțe minerale și organice, sunt deosebit de populare.

Trebuie să ne amintim că monovitaminele sunt folosite în scopuri terapeutice, iar multivitaminele sunt folosite pentru prevenție. Dacă ai decis să alegi un complex de vitamine, trebuie mai întâi să știi pentru ce scop: prevenirea bolilor, păstrarea tinereții și frumuseții, susținerea organismului în timpul sarcinii sau întărirea imunității. Criteriile de vârstă sunt, de asemenea, importante. 

Cele mai bune vitamine pentru femei

Compoziția complexelor de vitamine, destinate femeilor, ar trebui să includă componente care ameliorează metabolismul general, susțin imunitatea, starea sistemului cardiovascular, nervos, endocrin, care îmbunătățesc starea pielii, a părului și a unghiilor. Merită să acorzi  atenție complexelor care conțin vitaminele: A, B1, B2, B5, B6, B9, B12, C, D, E, H, PP, F, K, precum și mineralele: calciu, magneziu, zinc, fier, iod, fosfor, potasiu, crom.

Deficitul de vitamina F, asociat cu probleme neuronale. În ce produse se găsește

Producătorii, de regulă, indică pe ambalaj conținutul de vitamine  ca procent din necesarul zilnic. Această cifră să fie de 50-100%. Dacă procentul nu este indicat, atunci cantitatea acestei substanțe este minimă.  

Cele mai populare suplimente pentru frumusețea pielii și părului

Vitamina D. Endocrinologii declară în unanimitate: toți cei care locuiesc în zone reci se confruntă cu deficiența acesteia. Multe procese depind de nivelul de vitamina D: imunitatea, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, starea mușchilor și a pielii și vitalitatea în general. În scop preventiv, vitamina D poate fi luată pe tot parcursul anului, iar medicul îți va prescrie doza potrivită.

Care sunt alimentele de evitat în depresie și anxietate. Pot duce la boli cronice și chiar cancer. Carniciu: Schimbarea, după 6 luni, un an. Mai devreme, din păcate, nu se pot face minuni

Vitamina A. Ajută la uniformizarea nuanței și texturii pielii, îmbunătățește sinteza colagenului, elastinei, acidului hialuronic în dermă, reduce hiperpigmentarea și corectează ridurile. Dar ai grijă: dacă te confrunți cu acnee, nu lua vitamina A fără a consulta medicul.

Vitamina A combate pigmentarea, accelerează reînnoirea epidermei și reduce sinteza melaninei în piele, ajută la protejarea celulelor de radicalii liberi și activează sinteza colagenului.

Vitamina C. Această vitamină acționează asupra hidratării și netezirii pielii,  subțiază sângele și restabilește funcționarea sistemului cardiovascular.  

Oboseala cronică: simptome și cauze. 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a scăpa de ea

Capsule de colagen și acid hialuronic. După un curs cu aceste supliment, fața și părul vor arată mai bine, mușchii și ligamentele vor funcționa mai eficient. De obicei, aceste suplimente sunt recomandate a fi luate împreună cu vitamina C.

Zinc. Deficiența de zinc poate duce nu doar la acnee și eczeme, ci și la infertilitate. În general, zincul ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, stabilizează metabolismul, promovează secreția de hormoni sexuali și tiroidieni și îmbunătățește acțiunea vitaminei D.

Șapte greșeli care te împiedică să slăbești. Iată de ce nu poți avea silueta la care visezi

Vitaminele trebuie luate în timpul sau după masă. În caz contrar,  nu vor fi absorbite sau pot provoca iritații ale pereților stomacului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel