Cele mai bune măști pentru orice tip de ten, din legume. De ce să-ți pui morcov, varză sau cartof pe față

cele mai bune masti - Foto: Freepick
Cele mai bune măști pentru tenul tău sunt cele făcute în casă, din produse naturale și ecologice.

Măștile răcoritoare cu legume sunt potrivita pentru toate tipurile de ten. Dă orice legumă (dovlecei, vinete, varză, sfeclă) prin răzătoarea fină. Aplică masca pe pielea feței și a gâtului și ține-o 20 de minute. La final clătește fața și gâtul cu apă caldă. Tenul tău va fi curat, hidratat și întinerit.

Îți prezentăm mai jos câteva măști din legume, care sunt potrivite pentru toate tipurile de piele!

1. Mască cu morcovi. Amestecă morcovii dați prin răzătoare cu amidon. Se recomandă aplicarea măștii pentru 15 minute. Această mască curăță tenul gras. 

3. Mască din vinete, recomandată pentru hidratarea pielii. Legumele tăiate fâșii subțiri se pun pe față (cu excepția zonei din jurul ochilor). Acoperă feliile cu un prosop.  După 10 minute,  îndepărtează feliile de vinete și clătește fața cu apă minerală.

4. Frunzele de varză au un efect curativ și curativ. Pentru tăieturi, zgârieturi, răni, înfășoară zona  cu o frunză de varză. Sucul proaspăt de varză se aplică pe față timp de 20 de minute pentru tratamentul rozaceei.

Caviarul, o delicatesă a frumuseții. Ce beneficii are pentru sănătate

5. Mască de varză albă. Dă varza printr-o mașină de tocat carne și aplică piureul obținut te față timp de 20 de minute. La final, clătește cu apă la temperatura camerei. Varza curăță,  hidratează și hrănește pielea uscată și pielea normală.

6. Mască de cartofi. Se fierbe un  cartof cu coajă. Apoi, se taie în felii. Feliile călduțe se aplică sub ochi. Ține feliile de cartofi 40 de minute.  

De asemenea, poți face o mască din cartofi cruzi rași. Această mască este recomandată în special pentru pielea uscată și descuamată predispusă la iritații și inflamații.

7. Mască de sfeclă roșie. Se rade sfecla proaspătă prin răzătoarea fină. Într0un recipient, pune o lingură de sfecla rasă cu o lingură de smântână și un gălbenuş. Aplică masa pe față pentru 30 de minute, apoi clătește cu apă caldă. Este potrivită pentru orice piele.

Uleiurile aromatice luptă eficient cu acneea. Adaugă-le în cremele sau măștile pentru ten

8. Mască de roșii. Aplică felii de roșii sau suc proaspăt pe față timp de 25-30 de minute. Clătește mai întâi cu apă caldă, apoi rece. Sucul de roșii conține o cantitate imensă de acizi organici care dizolvă stratul cornos superior al pielii, permițând astfel noii pielii tinere să respire și să se dezvolte.

9. Pielea iritata poate fi calmată cu o mască din suc de pătrunjel sau un decoct din frunze  și rădăcină tocate mărunt.

10. Mască de țelină. Această mască este hrănitoare, ideală pentru pielea uscată sau normală. Amestecă două tulpini medii de țelină, tocate fin, cu o linguriță de ulei de nucă, o linguriță de smântână, o lingură de fulgi de ovăz. Amestecă totul și aplică masca pe față pentru 20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță.

Cinci metode care te scăpa de semnele de oboseală de pe față

11. Pentru a hrăni pielea grasă, fă o mască din frunze de măcriș de două ori pe săptămână. Cinci frunze de plantă, se toacă fin și se  amestecă cu două linguri de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi. Aplică masca pe față pentru 20 de minute. La final, șterge fața cu lapte acru.

12. Mască răcoritoare de castraveți. Bate un albuș spumă și amestecă cu două linguri de castravete proaspăt ras. Aplică masca pe pielea curățată. Acoperă, apoi, masca cu un  hârtie de bumbac, astfel încât spuma să nu se scurgă. Ține masca pe față 20 de minute.

13. Mască cu salată verde. Frunzele de salata verde se toaca mărunt, se amestecă cu ulei de măsline și cu o lingură de zeamă de lămâie. Masca se aplică pe fața curată și se ține 20 de minute. Această mască împrospătează pielea aspră, uscată și îmbătrânită.

Săpunul de gudron, soluția naturală care tratează acneea

14. Mască hrănitoare de dovlecei pentru față și gât. Taie fâșii lungi și subțiri din dovlecel crud și aplică-le pe față și gât. După 20 de minute, îndepărtează fâșiile și clătește fața cu lapte nefiert.

Dacă amesteci două linguri de dovlecel ras cu o lingură de fulgi de ovăz, vei obține o mască potrivită pentru tenul gras. Masca va elimina excesul de sebum, dar și impuritățile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel