Cele mai bune alimente pentru o inimă sănătoasă

Inima
Menţinerea unei inimi sănătoase înseamnă mai mult decât evitarea mâncării de tip fast-food şi a alimentelor procesate excesiv. 

Care sunt alimentele care contribuie la o inimă sănătoasă? Potrivit unei analize realizate de către cnn.com, printre cele mai bune alimente pentru o inimă săntoasă se numără şi următoarele produse:

Ovăz și orz

Pereții celulari ai ovăzului și orzului conțin un tip special de fibră solubilă numită beta-glucan, care are o serie de beneficii pentru sănătatea omului.

Somon și alţi pești grași

Uleiul de pește, în special acizii grași omega-3, este esențial pentru menținerea inimii sănătoase. Asta înseamnă că peștii grași, cum ar fi somonul, tonul albastru, macrou, heringul, păstrăvul lacului și sardinele și crustaceele, cum ar fi homar, stridiile și calmarul, sunt alimente esenţiale pentru menţinerea unei diete sănătoase pentru inimă.

Nuci şi seminţe

Semințele și nucile nesaturate sunt, de asemenea, bogate în potasiu, magneziu și alte minerale cunoscute pentru efectele de reducere a tensiunii arteriale.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel