Cele două semne ale cancerului care apar dimineața, imediat ce te trezești. Medic: E unul dintre semnele cheie
29 mai 2023, 11:20

Cele doua semne ale cancerului - Foto: Freepick @Drazen Zigic @katemangostar
Cele două semne ale cancerului care apar dimineața, imediat ce te trezești. Iată la ce trebuie să fiți foarte atenți.

Cancerul este o boală în care unele dintre celulele organismului cresc necontrolat și se răspândesc în alte părți ale corpului. 

Cancerul poate începe aproape oriunde în corpul uman, care este alcătuit din trilioane de celule. În mod normal, celulele umane cresc și se înmulțesc printr-un proces numit diviziune celulară pentru a forma celule noi, în funcție de nevoile organismului. Atunci când celulele îmbătrânesc sau se deteriorează, ele mor, iar celule noi le iau locul.

Uneori, acest proces ordonat se întrerupe, iar celulele anormale sau deteriorate cresc și se înmulțesc atunci când nu ar trebui. Aceste celule pot forma tumori, care sunt bulgări de țesut. Tumorile pot fi canceroase sau necanceroase (benigne). 

Menopauza: vârsta normală la care trebuie să apară. Iosif Niculescu: Este o boală dacă apare mai repede sau mai târziu de vârsta ASTA

Tumorile canceroase se răspândesc sau invadează țesuturile din apropiere și se pot deplasa în locuri îndepărtate din organism pentru a forma noi tumori (un proces numit metastază). Tumorile canceroase pot fi numite și tumori maligne.

Multe tipuri de cancer formează tumori solide, dar cancerele din sânge, cum ar fi leucemiile, în general nu formează tumori solide.

Tumorile benigne nu se răspândesc în, sau invadează, țesuturile din apropiere. Atunci când sunt îndepărtate, tumorile benigne de obicei nu cresc din nou, în timp ce tumorile canceroase o fac uneori. Totuși, tumorile benigne pot fi uneori destul de mari. Unele pot provoca simptome grave sau pot pune viața în pericol, cum ar fi tumorile benigne din creier, potrivit cancer.gov.

Simptomele cancerului pot apărea imediat după ce te-ai trezit, este informația transmisă de un cunoscut medic.

Potrivit lui, există două semne de avertizare a cancerului care "pot fi mai grave dimineața". 

Cele două semne ale cancerului prezente dimineața

 

Cele două semne ale cancerului care apar dimineața. Simptomele cancerului sunt adesea vagi. greu de definit și ușor de confundat, ceea ce face ca boala să fie greu de diagnosticat. 

Deși este ușor să dai la o parte noile semnele, acestea ar putea indica o afecțiune mortală.

Medicul Deborah Lee, de la Dr. Fox Online Pharmacy, spune că modul în care vă simțiți la prima oră a dimineții ar putea deține indicii.

Ei bine, durerile de cap și tusea care se simt "mai rău dimineața" ar putea fi semnale de alarmă care nu trebuie ignorate.

De ce are hârtia igienică termen de valabilitate. Cât poți să o folosești. Ce se întâmplă dacă o păstrezi în baie

Medicul a explicat că tumorile cerebrale declanșează "în mod caracteristic dureri de cap care sunt mai rele dimineața" și a completat că "atunci când stați întins în pat peste noapte, lichidul cefalorahidian se acumulează în creier, deoarece tumora blochează circulația naturală a acestuia".

"Durerea de cap tinde apoi să se amelioreze pe măsură ce trece ziua", a spus el.

Potrivit unui studiu, publicat în revista Neurology, aproximativ 77% dintre pacienții cu cancer cerebral suferă de dureri de cap de tip tensiune.

NHS explică faptul că semnul cheie al unei dureri de cap de tip tensionat este faptul că este resimțită pe ambele părți ale capului.

Medicul a precizat că, deși o simțiți pe ambele părți, durerea poate fi "mai puternică pe partea tumorii".

"Este important să subliniem faptul că marea majoritate a pacienților cu dureri de cap nu vor avea o tumoare cerebrală", a mai spus medicul Deborah Lee.

Este esențial să consulți un medic de familie pentru orice simptom nou care te îngrijorează.

Alte semne revelatoare ale tumorilor cerebrale pot include convulsii, senzație și stare de rău, schimbări de personalitate, senzație de somnolență, pierderi de memorie, amorțeală și slăbiciune pe o parte a corpului, dificultăți de vorbire și modificări ale vederii.

Mai mult, al doilea simptom care ar putea detecta cancerul este tusea.

Tusea este considerată unul dintre semnele cheie ale cancerului pulmonar, dar acest simptom poate fi mai rău și dimineața. 

"Tusea este un reflex pentru a proteja organismele infectante de a ajunge în plămâni. În cazul cancerului pulmonar, tumora poate bloca parțial căile respiratorii și poate reține mucusul peste noapte. Mulți pacienți cu cancer pulmonar sunt fumători și, de obicei, au o tuse de fumător, care este, de asemenea, adesea mai supărătoare dimineața.

Noaptea, în timp ce dormiți, gura și căile respiratorii superioare se pot usca, devenind iritabile", a mai spus dr. Lee.

În timp ce o tuse matinală nu garantează neapărat că aveți această afecțiune mortală, este totuși important să fiți consultat de un medic.

Dr. Lee a recomandat să consultați un medic de familie, în special, dacă aveți o tuse de trei săptămâni care nu dispare.

"Mergeți imediat la medicul de familie dacă aveți simptome îngrijorătoare, cum ar fi dureri în piept, tuse cu sânge, dificultăți de respirație sau o stare generală de rău", a conchis medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?