Cele două locuri unde nu este indicat să mănânci. Avertisment: Te pot îmbolnăvi grav

cele doua locuri unde nu este indicat sa mananci - FOTO: Freepik@tetenio@bignai
Cele două locuri unde nu este indicat să mănânci sunt îndrăgite de majoritatea dintre noi. Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele la care ne supunem dacă mâncăm în locuri care nu sunt igienice.

Cele două locuri unde nu este indicat să mănânci sunt intens frecventate. Primrose Freestone, lector senior în microbiologie clinică la Universitatea din Leicester, a dezvăluit alimentele și circumstanțele pe care le evită pentru a minimiza riscul de toxiinfecție alimentară.

Primrose Freestone, un lector senior în microbiologie clinică, dezvăluie alimentele și circumstanțele pe care le evită pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare. Ea evită să mănânce în aer liber, cum ar fi la picnicuri și grătare, din cauza riscului crescut de contaminare, deoarece este dificil să menții mâinile curate în aceste medii.

De asemenea, insectele care pot atinge mâncarea, precum muștele și furnicile, pot transporta germeni periculoși. Freestone este precaută în privința bufetelor, atât calde, cât și reci, deoarece acestea pot fi expuse contaminării cu insecte, praf și persoane care tușesc sau strănută lângă mâncare. Ea recomandă servirea mâncării calde la o temperatură de cel puțin 60°C pentru siguranță.

De asemenea, evită să mănânce stridii crude, deoarece pot găzdui norovirus, preferând să consume fructe de mare bine gătite.

Vezi și: Motivul ciudat pentru care te pișcă țânțarii. E chiar dezgustător

Mâncatul în aer liber

Freestone mănâncă foarte rar în aer liber - la picnicuri sau la grătare - deoarece riscul de toxiinfecție alimentară crește atunci când mâncarea este consumată în aer liber.

”Păstrarea mâinilor curate atunci când manipulezi alimentele este cheia pentru a nu te îmbolnăvi. Dar cât de des găsești apă caldă curentă și săpun într-un parc sau pe plajă?”, a spus Primrose Freestone, potrivit Express.

Deși gelurile dezinfectante pe bază de alcool pot fi folosite, ele nu ucid toți germenii. În plus, insectele care se atașează de alimentele tale - cum ar fi muștele, viespile și furnicile - ar putea purta E.coli, salmonela și listeria.

Oamenilor li se recomandă, dacă doresc să facă un picnic, de exemplu, să țină alimentele perisabile reci, deoarece germenele se pot înmulți dacă li se permite să se încălzească până la 30°C.

Și carnea la grătar ar trebui să aibă o temperatură internă de 70°C, ceea ce face ca un termometru pentru carne să fie o investiție bună.

Vezi și: Stresul și anxietatea, impact dur asupra sănătății. Indirect cauzează cancer

Toxiinfecția alimentară, simptome

Toxiinfecția alimentară este o afecțiune provocată de consumul de alimente sau băuturi contaminate cu microorganisme dăunătoare, cum ar fi bacterii, viruși, paraziți sau substanțe chimice toxice. Atunci când aceste microorganisme pătrund în organismul uman prin consumul de alimente contaminate, ele pot provoca o varietate de simptome neplăcute, cum ar fi:

- Senzație de greață

- Diaree

- Vărsături

- Crize de stomac

- O temperatură ridicată de 38°C sau mai mare

- Stare generală de rău - cum ar fi oboseala sau durerile și frisoanele

Vezi și: Boala de reflux gastroesofagian, diagnostic. Prof. dr. Gabriel Constantinescu: O patologie cu mai multe fețe. Acesta este standardul

Simptomele pot varia în severitate de la ușoare până la grave și pot apărea la câteva ore sau zile după consumul alimentului contaminat. Toxiinfecțiile alimentare pot fi cauzate de diferite microorganisme patogene, cum ar fi Salmonella, E. coli, Listeria, Campylobacter sau Norovirus. Contaminarea alimentelor poate avea loc în timpul procesului de producție, manipulare, depozitare sau preparare incorectă a acestora.

Pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare, este important să se respecte regulile de igienă alimentară, cum ar fi spălarea corectă a mâinilor, gătirea alimentelor la temperaturi adecvate și evitarea consumului de alimente expirate sau insuficient gătite. De asemenea, trebuie să se acorde atenție specială manipulării și depozitării corecte a alimentelor perisabile, precum carnea, ouăle și produsele lactate.

Vezi și: Pierderea auzului, de la infecție a urechii până la semn al unor tipuri de cancer. Poate indica și o răspândire a celulelor canceroase

Bufete

Freestone este foarte atentă la siguranța microbiologică a bufetelor cu alimente calde și reci. Alimentele din bufete pot fi expuse contaminării cu insecte, praf și persoane care strănută sau tușesc în apropierea mâncării.

”De aceea, toxiinfecția alimentară este un risc inevitabil atunci când mănânci la un bufet”, a avertizat Freestone.

Bufetele cu mâncare caldă, servite în mod obișnuit la hoteluri, o fac pe Freestone să ridice o sprânceană.

”Mâncarea caldă ar trebui să fie servită fierbinte, adică la o temperatură de cel puțin 60°C. Dacă există vreo incertitudine cu privire la siguranța alimentelor oferite, iau cu regret micul dejun cu pâine prăjită proaspătă și marmeladă ambalată individual”, a spus ea, refuzând să atingă micul dejun călduț.

Vezi și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei ceai în fiecare zi. Ce impact are asupra sănătății și de ce trebuie să ții cont

Stridii

Freestone evită fructele de mare crude, inclusiv stridiile, deoarece acestea pot găzdui norovirus în țesuturile lor.

”O stridie contaminată cu Vibrio nu arată, nu miroase și nu gustă diferit, dar tot te poate îmbolnăvi grav. Eu mănânc doar fructe de mare bine gătite, deoarece căldura ucide eficient germenele dăunători”, a spus Freestone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel