Cele 12 alimente care pot ameliora mahmureala. Nu te-ai gândit la ele până acum

Foto: Freepik @stokking
Deși nu există o soluție miraculoasă pentru a elimina complet acest disconfort, anumite alimente pot ajuta la atenuarea simptomelor neplăcute.

Mahmureala este adesea însoțită de o serie de simptome neplăcute, cum ar fi durerea de cap, greața, oboseala și sensibilitatea la lumină sau sunet.

Bananele: Sunt o sursă excelentă de potasiu, un electrolit esențial care este pierdut în timpul consumului excesiv de alcool. Reîncărcarea nivelurilor de potasiu poate ajuta la refacerea echilibrului de electroliți și la prevenirea stării de deshidratare asociate mahmurelii.

Pepenele roșu: Datorită conținutului său ridicat de apă, pepenele roșu ajută la hidratare. De asemenea, conține L-citrulină, un nutrient care poate sprijini creșterea fluxului sanguin, ceea ce poate fi util pentru a combate senzația de oboseală și durerile de cap asociate mahmurelii, potrivit Healthline. 

Afinele: Sunt bogate în antioxidanți și substanțe antiinflamatoare care pot ajuta la reducerea inflamației în organism, un răspuns comun după consumul de alcool. Consumul de afine poate contribui la diminuarea inflamației și la atenuarea unor simptome precum durerea de cap.

Portocalele: Conțin vitamina C, care poate ajuta la menținerea nivelurilor de glutathionă, un antioxidant important care scade în timpul consumului de alcool. Consumul de portocale poate contribui la menținerea unui echilibru antioxidant în organism.

Murăturile: Datorită conținutului lor ridicat de sodiu, murăturile pot ajuta la reechilibrarea nivelurilor de sodiu din corp, ajutând la combaterea stării de deshidratare asociate mahmurelii și la refacerea echilibrului de electroliți.

Cartofii dulci: Sunt o sursă excelentă de vitamina A, magneziu și potasiu. Vitamina A poate ajuta la reducerea inflamației, în timp ce magneziul și potasiul sunt esențiale pentru refacerea nutrienților pierduți în timpul consumului de alcool.

Spanacul: Este bogat în acid folic, care poate fi epuizat de consumul excesiv de alcool. Consumul de spanac poate ajuta la menținerea unor niveluri adecvate de acid folic, esențial pentru funcționarea corectă a organismului.

Avocado: Bogat în potasiu și compuși protectori ai ficatului, avocado poate contribui la refacerea nivelurilor scăzute de potasiu și poate ajuta la protejarea ficatului, organul care suferă cel mai mult din cauza consumului excesiv de alcool.

Carnea: Este o sursă excelentă de proteine, care ajută la refacerea nivelurilor de aminoacizi afectați de consumul de alcool. Proteinele sunt esențiale pentru procesele de refacere și regenerare ale corpului.

Supa de pui cu tăiței: Oferă rehidratare datorită conținutului ridicat de sodiu și poate fi ușor de digerat, oferind totodată și aportul de calorii și carbohidrați necesar pentru refacerea energiei.

Somonul: Bogat în acizi grași omega-3, somonul are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației induse de consumul de alcool. De asemenea, este o sursă excelentă de proteine.

Ouăle: Conțin cisteină, un aminoacid utilizat pentru producerea glutathionului, un antioxidant vital. Consumul de ouă poate sprijini nivelurile de glutathion, contribuind astfel la eliminarea mai eficientă a toxinelor din corp după consumul de alcool.

Aceste alimente furnizează nutrienți esențiali și substanțe benefice organismului, facilitând procesul de recuperare și contribuind la refacerea echilibrului pierdut în urma consumului excesiv de alcool. Integrarea lor în dieta zilnică poate fi de ajutor în gestionarea și atenuarea simptomelor mahmurelii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel