Cel puțin două ore în natură săptămânal - recomandarea specialiștilor. Ce beneficii aduce

Sănătatea trupului, a minții și a sufletului
Cel puţin două ore pe săptămână petrecute în mijlocul naturii ar putea reprezenta limita de timp esenţială pentru stimularea sănătăţii şi a stării de bine a organismului, potrivit unui studiu .

Cercetătorii de la University of Exeter au arătat că persoanele care petrec cel puţin 120 de minute pe săptămână în natură sunt semnificativ mai predispuse la o stare de sănătate mai bună şi de a fi echilibrate din punct de vedere psihologic, în comparaţie cu cei care nu ies deloc în natură în timpul unei săptămâni obişnuite, scrie sciencedaily.com.

Oricum, aceste beneficii nu au fost valabile la persoane care au petrecut în parcuri, păduri sau așezări naturale mai puțin de 120 de minute pe săptămână.

Studiul a arătat că nu este relevant dacă vizita a fost făcută într-o singură repriză de 120 de minute, ori în mai multe vizite mai scurte. De asemenea, a relevat că cele 120 de minute sunt suficiente atât pentru bărbați, cât și pentru femei, tineri sau bătrâni, indiferent de ocupație, grup etnic, bogați sau săraci, chiar și pentru bolnavi cronici sau cu dizabilități.

Mai multe avataje descoperite

Dr. Mat White de la University of Exeter Medical School, care a condus studiul, a spus: "Este cunoscut faptul că a petrece timp în aer liber, în natură, poate fi benefic pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor, dar până acum nu am putut spune care este limita de timp necesară.

Majoritatea vizitelor în natură în această cercetare au avut loc în doar doi kilometri de casă, astfel încât chiar și vizitarea zonelor verzi locale urbane pare a fi un lucru bun. Două ore pe săptămână este, sperăm, o țintă realistă pentru mulți oameni, în special având în vedere că aceasta poate fi împărțită pe parcursul unei săptămâni întregi pentru a obține beneficiul”

Există tot mai multe dovezi potrivit cărora traiul într-un cartier mai ecologic poate fi bună pentru sănătate, de exemplu prin reducerea poluării aerului. Datele pentru cercetarea actuală au provenit din Monitorul Angajament al Natural England, împreună cu Studiul asupra Mediului Natural, cel mai mare studiu din lume, care colectează date despre contactul săptămânal al oamenilor cu lumea naturală.

Co-autor al studiului, profesorul Terry Hartig de la Universitatea Uppsala din Suedia a spus: "Există multe motive pentru care petrecerea timpului în natură poate fi bună pentru sănătate și bunăstare, inclusiv pentru a reduce stresul și a se bucura de timp de calitate cu prieteni si familia. Constatările actuale oferă un sprijin valoros pentru personalul din sănătate în a face recomandări cu privire la petrecerea timpului în natură, similare cu recomandările pentru activitatea fizică săptămânală.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel