Cel mai tânăr român care se va vaccina contra COVID are 16 ani și este din Ploiești. Va face vaccinul Pfizer

Vaccinarea. Foto: Pixabay
Un adolescent în vârstă de 16 ani din Ploiești este cel mai tânăr român care se va vaccina. Din cele trei vaccinuri aprobate în România, doar Pfizer are indicație pentru adolescenți de vârsta sa. 

Tânărul are 16 ani și 3 zile și este programat să fie vaccinat astăzi, la ora 18.00, la centrul de la fostul liceu Ludovic Mrazeck (corpul al II-Lea) din Ploiești, a anunțat Prefectura Prahova.

Conform platformei oficiale a campaniei naționale de vaccinare, din cele trei vaccinuri aprobate în România, doar vaccinul Pfizer - BioNTech are indicație pentru tineri de la 16 ani în sus (link direct prospectul vaccinului).


Adolescentul, care are o boală cronică, se vaccinează în etapa a doua a campaniei naționale, notează Antena3. 

Cea mai vârstnică persoană vaccinată până acum în România este un clujean în vârstă de 105 ani, care s-a imunizat pe 19 ianuarie.

În România, conform datelor furnizate vineri de CNCAV, numărul total de persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin este de 636.054, însă 1.111.910 români – adică 5.76% din populație - au primit deja prima doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel