Cel mai bun mod pentru a susține procesul de detoxifiere al ficatului. Dr. Ovidiu Calapod: Este singura metodă eficientă

ficat - FOTO: Freepik@shanilaa612@mdjaff
EXCLUSIV
Acesta este cel mai bun tratament pentru detoxifierea ficatului.

Detoxifierea ficatului este un proces esențial pentru menținerea sănătății generale și funcționării optime a acestui organ vital. Ficatul este un organ cheie în procesul de detoxifiere a corpului. Principala sa funcție este de a filtra substanțele toxice din sânge și de a le transforma în compuși mai puțin dăunători, care pot fi apoi eliminați din organism prin urină sau materii fecale.

Cel mai bun mod pentru a susține procesul de detoxifiere al ficatului

Metodele de detoxifiere pentru colon și ficat au fost subiectul unor dezbateri în domeniul sănătății. În ceea ce privește ficatul, acest organ are un sistem propriu și eficient de detoxifiere, care funcționează continuu pentru a elimina substanțele nocive din organism.

Dr. Ovidiu Calapod, medic specialist gastroenterologie, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care este, de fapt, cel mai bun tratament pentru detoxifierea ficatului.

Vezi și: Ce este detoxul. Ligia Pop: Ne ajută foarte mult. Nu este doar pentru o perioadă. Este pentru viața de zi cu zi

"Ficatul dispune de un sistem propriu și eficient de "detoxifiere", care funcționează non-stop pentru a elimina substanțele nocive din organism. În condiții normale, fără expunere la cantități excesive de substante toxice, ficatul nu necesită să intervenim extern pentru a-și îndeplini cu succes această funcție.

La momentul actual nu există dovezi despre eficiența detoxifierii ficatului. Acest proces natural de detoxifiere al ficatului este extrem de eficient și funcționează de la începuturile speciei umane.

Cea mai bună alegere pe care o putem face este să susținem această funcție prin ceea ce măncăm, bem, prin conexiuni sănătoare cu cei din juru nostru, prin mișcare fizică și un somn corect", a explicat dr. Ovidiu Calapod, medic specialist gastroenterologie, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Stevia, un îndulcitor natural cu proprietăți terapeutice. Lygia Alexandrescu: Este o plantă bogată în minerale esențiale pentru sănătatea noastră

Ce este detoxifierea ficatului

Detoxifierea ficatului - FOTO: Freepik@mohamed ramadan

Detoxifierea ficatului este un proces de eliminare a toxinelor și substanțelor nocive din ficat pentru a îmbunătăți funcționarea acestui organ vital și pentru a promova sănătatea generală a întregului organism. Acest proces poate implica o serie de strategii și practici menite să sprijine funcția naturală de detoxifiere a ficatului și să îmbunătățească capacitatea acestuia de a elimina substanțele toxice.

Consumul unei diete bogate în fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase poate ajuta la susținerea funcției de detoxifiere a ficatului. De asemenea, evitarea alimentelor procesate, bogate în grăsimi saturate, zahăr și aditivi chimici poate reduce stresul asupra ficatului.

Consumul unei cantități suficiente de apă este esențial pentru buna funcționare a ficatului și pentru eliminarea toxinelor din organism prin urină.

Reducerea expunerii la substanțe toxice, cum ar fi alcoolul, fumatul, medicamentele fără prescripție medicală și substanțele chimice din mediu, poate ajuta la protejarea ficatului.

Vezi și: Planta care deschide căile respiratorii, reduce mucusul și combate anemia. Lygia Alexandrescu: Este un tonic extraordinar

Rolul ficatului

Ficatul joacă un rol central în metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor. Acesta transformă substanțele nutritive din alimente în forme utilizabile de energie sau le depozitează pentru utilizare ulterioară.

Ficatul filtrează substanțele toxice din sânge, inclusiv medicamentele, alcoolul și alte substanțe chimice, și le metabolizează în compuși mai puțin dăunători sau ușor eliminabili.

De asemenea, ficatul produce bilă, un lichid esențial pentru digestia grăsimilor. Bila este stocată în vezica biliară și este eliberată în intestinul subțire pentru a ajuta la descompunerea grăsimilor în molecule mai mici, ușor absorbabile.

Ficatul servește ca depozit pentru anumite vitamine (cum ar fi vitamina A, D, E și K) și minerale (cum ar fi fierul și cuprul) necesare pentru sănătatea generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel