Cel mai bun pește, făcut la cuptor, cu legume și măsline. ”Extraordinar!”

Foto Pexels
Consumul de pește este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea generală.

Toate soiurile sunt pline de nutrienți importanți și se potrivesc în majoritatea stilurilor de viață sănătoase. 

Profesorul universitar Bogdan Teodorescu a vorbit, într-un interviu acordat DCNews, despre calcan. „Dacă mi-ar trece ceva acum prin minte, este un pește pe care îl recomand tuturor celor care mănâncă în România, respectiv calcanul românesc. Este un pește absolut unic, pe care nu îl găsești în afara perimetrului Mării Negre. Calcanul românesc, făcut la cuptor, cu legume și măsline, este chiar un absolut extraordinar", a spus Bogdan Teodorescu.

„Un al doilea tip de pește pe care l-am recomandat întotdeauna și prietenilor de afară sunt cei 2-3 pești răpitori făcuți în mălai, respectiv carasul prăjit în mălai și chefalul prăjit în mălai. Senzaționali! De asemenea, bibanul de Marea Neagră, făcut pe plită, este extraordinar”, a mai spus acesta.

 

Citește pe DC Medical: Nutriționistul Anca Hâncu: Ardeiul roșu, doza perfectă de vitamina C pentru un bărbat. Pentru o femeie este diferit

 

În ediția din 31 ianuarie 2022 a emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani”, medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat cum ne putem lua necesarul de vitamine și minerale din alimente. O alimentație echilibrată și variată ne poate asigura acest necesar.  

„Vitaminele sunt hidrosolubile și liposolubile. Care este diferența? Cele liposolubile, A, D, K, pot fi depozitate în organism. Și după două sau trei luni pot fi folosite. Cele hidrosolubile se elimină zilnic prin urină și nu pot fi depozitate. Prin urmare, în fiecare zi, noi trebuie să luăm vitamina C. De unde? Nu din pastile. Avem legume! De exemplu, luăm 95 de grame de vitamina C dintr-un ardei roșu pe care îl putem mânca de dimineață - doza de vitamina C pentru un bărbat. O portocală ne aduce doza pentru o femeie. Vitamina C reface și alți antioxidanți, de aceea este importantă”, a spus Anca Hâncu. De asemenea, potrivit specialistului, vitamina C elimină radicalii liberi, stimulează imunitatea, are rol în absorbția colagenului.

„Vitamina A se găsește în surse vegetale și animale. Are rol în vedere, în imunitate și creșterea celulară. Sursele sunt morcovii, caisele, mango, spanacul”, a zis specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel