Cei imunizați cu ambele doze de vaccin COVID nu ar transmite virusul. Studiu din Israel

Un studiu făcut în Israel susține că persoanele care s-au imunizat cu ambele doze de vaccin Pfizer nu ar transmite virusul infecției COVID.

O cercetare realizată în Israel susține că e puțin probabil ca persoanele care și-au făcut ambele doze de vaccin împotriva COVID să transmită virusul la alte persoane. 102 cercetători de la Centrul Medical Sheba din Israel au participat la un studiu care a demonstrat asta. Cercetarea a mai arătat că în urma administrării celor două doze de vaccin specialiștii au dezvoltat de până la 20 de ori mai mulți anticorpi la COVID în prima săptămână de la vaccinarea cu cea de-a doua doză a serului Pfizer-BioNTech.

Doar doi cercetători au dezvoltat un nivel scăzut de anticorpi, dar unul dintre aceștia avea sistemul imunitar compromis. Cercetarea a mai concluzionat că participanții la studiu au prezentat anticorpi chiar mai mari decât pacienții care s-au recuperat după o formă gravă de COVID-19, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel