Ceaiul de tei, puteri miraculoase pentru sănătate: Băut în loc de apă (măcar 2 căni/zi) are și efect benefic pe hipertensiune

În perioadele de stres, bea ceai de tei, este recomandarea medicului nutriționist Mihaela Bilic, care, în rubrica de știri surprinzătoare despre mâncare, explică importanța florilor de tei pentru sănătatea noastră. 

"Terapie gratuită cu flori de tei.

Încă din secolul 15 florile de tei au fost folosite pentru virtuțile lor sedative și calmante. Până și bunicii noștri știau că un ceai de tei cu un strop de miere te liniștește și te scapă de tulburările de somn. Pe lângă efectul tranchilizant, scade stresul și anxietatea, dar și spasmele asociate problemelor digestive.

Citește și Dr. Bilic: TOP 12 legume și fructe "murdare". Un fruct faimos are cel mai mare conținut de pesticide!

Și răceala tot cu ceai de tei se tratează, datorită capacității lui de a scădea febra, durerile în gât și de a diminua secrețiile nazale. Băut în loc de apă (măcar 2 căni/zi) are și efect benefic pe hipertensiune(crește diureza), plus rol hepatoprotector.

Dacă infuzia din flori de tei este dovedit științific că e sănătoasă, nu am date concrete despre aerosoli. Însă părerea mea e că trebuie să profităm din plin de cele câteva zile din an în care teii sunt înfloriți…e suficient să-i mirosim ca să ne fie bine.", a precizat celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel