Cercetătorii au realizat o...
Ceaiul care te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar. Tărâmul mirodeniilor este la originea unei multitudini de arome, parfumuri și culori vibrante. Prin urmare, nu va fi o surpriză faptul că piperul negru își are originea în India și, mai precis, în statul Kerala.
Egiptul antic, Grecia și Roma au fost printre primele imperii care au importat piper negru din subcontinentul indian. Marfa devenise destul de populară în aceste regiuni, precum și în mai multe părți ale Europei, care au început să o încorporeze în mâncarea lor.
În India, piperul negru (chiar și acum) este considerat un ingredient cheie în prepararea medicamentelor tradiționale, ayurvedice, în afară de faptul că este folosit ca agent de condimentare și aromatizare.
Denumit pe scară largă "aurul negru" în epocă, piperul negru a apărut în documentele medicinale timpurii, cum ar fi Susrutha Samhita. De asemenea, este cunoscut pentru diversele sale proprietăți medicinale.
Se spune că piperul negru constă în proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Sub formă de ceai, "regele mirodeniilor" a fost recunoscut pentru diferitele sale beneficii și utilizări pentru sănătate.
Piperul negru este o viță de vie înflorită care se usucă la soare pentru a obține fructul. Fructul uscat al acestei plante cu flori este cunoscut sub numele de boabe de piper sau piper negru (sub formă de pudră).
În timp ce o infuzie fierbinte de ceai de piper negru este infuzată în mirodenii, gust și aromă, cu cât mai organic, cu atât mai bine, decoctul este ideal și pentru o serie de beneficii pentru sănătate.
Pe lângă faptul că este folosit pentru proprietățile sale medicinale în medicina tradițională, indiană, ceaiul de piper negru a fost utilizat pentru același lucru chiar și în medicina chineză antică.
Potrivit câtorva surse, piperul funcționează ca un stimulent pentru circulație și pentru buna curgere a mucusului, în timp ce mierea din ceai funcționează ca un "inhibitor natural al tusei", potrivit 24Mantra.
Cum se prepară ceaiul de piper negru pentru răceală
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de pulbere de piper negru cu două linguri de miere într-o cană de apă clocotită. Acoperiți infuzia și lăsați-o să se infuzeze timp de aproximativ 15 minute.
Pentru cele mai bune rezultate, puteți urma această rutină de trei ori pe zi, până când simțiți că nu vă mai deranjează congestia și sinuzita.
Unele surse susțin că piperina (un alcaloid alb, cristalin, din piper) din piper stimulează imunitatea. Mai mult, consumul de ceai de piper negru cu un strop sănătos de ghimbir vă va face foarte bine. Pentru că se spune că compușii antiinflamatori prezenți în ghimbir luptă împotriva agenților patogeni și a radicalilor liberi prezenți în corpul dumneavoastră.
Cum se prepară ceaiul de piper negru:
- Adăugați ¼ de linguriță de pulbere de ceai în apă într-o cratiță.
- Lăsați să se scurgă pentru o vreme și apoi adăugați ½ linguriță de pulbere de piper, un vârf de cuțit de ghimbir și apoi lăsați totul să ajungă la fierbere.
- După ce a fiert suficient de bine, puteți strecura ceaiul și adăugați suficientă miere pentru a aduce dulceața.
- De asemenea, puteți adăuga un strop de lămâie verde și puțină scorțișoară sub formă de pudră în timp ce se prepară pentru a spori aroma.
Potrivit International Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, medicii fitoterapeuți au obiceiul de a bea ceaiul adăugând în ceaiul verde unele cantități de piper negru sub formă de pudră, pentru a reduce simptomele astmatice la pacienți.
Puteți strecura decoctul înainte de a-l bea.
Conform afirmațiilor unor surse, se spune că piperina din piperul negru îmbunătățește rata metabolismului și digestia oamenilor. Compusul piperină ajută la reducerea acumulării de grăsime în organism. Sursa mai adaugă că prin încorporarea unei diete zilnice care să includă ceai de piper negru ar ajuta la gestionarea obezității.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...